Settlers V: jön a küldetéslemez

Settlers V: jön a küldetéslemez

2005. április 1. 12:50, Péntek
Az Ubisoft nem hagyja pihenni a rajongókat, máris érkezik a küldetéslemez és remélhetőleg sok hibát is orvosol.

Bizonyára a Blue Byte fejlesztői is érezték - nehéz lett volna nem érezni, mert az Ubi fórumai tavaly novembertől a rajongói szidalmaktól voltak hangosak -, hogy a Settlers: Heritage of Kings nem úgy sikerült, ahogy azt elvárhattuk volna egy legendás sorozat ötödik részétől. Ezért gyorsan összeraktak egy küldetéslemezt, ami a Settlers: Heritage of Kings - Nebelreich (Fog War) címet kapta.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A küldetéslemez a teljesség igénye nélkül a következőket fogja tartalmazni: pályaszerkesztő, új küldetések, további hősök, újabb fegyverek (pl. embereinket puskával is felszerelhetjük), és újabb épületek, köztük a sokak által hiányolt híd. Merthogy a Settlers V-ben igen érdekesen (mondhatnám azt is, hogy idegesítően) oldották meg a vízen való átkelést: fel kellett hozzá találni egy időjárást megváltoztató gépet, azzal telet varázsolni és az így befagyott folyón vagy tavon már át tudtunk kelni (rosszabb eset volt, amikor ennek hiányában, meg kellett várni, hogy eljöjjön a tél). A küldetéslemezben szerencsére már szép, nagy hidat tudunk építeni, igaz, ez még mindig a meglehetősen snassz, "porfelhő-aztán-kiemelkedik-az-épület" építkezési forma.

Bár ez a hírekből egyértelműen nem derül ki (a mellékelt képekből pláne nem), de a legtöbbet szidott termelés-gyártás folyamata maradt olyan egyszerű - hadd mondjam ki: primitív -, mint az alaplemezben. Ugyanakkor a pályatervezők valószínűleg megint nagyon változatos és izgalmas pályákat hoztak össze, ráadásul megfejelték egy szerkesztővel is, így a kemény mag ezúttal is jól fog szórakozni. Azokat viszont, akiknek nem jött be a Settlers ötödik része, ezúttal sem sikerül a monitorok elé szegezni. De ezt talán megteszi a hatodik rész. Ha lesz egyáltalán.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások