Aktív forgalomirányítás közlekedési lámpákkal

Aktív forgalomirányítás közlekedési lámpákkal

2005. május 18. 10:36, Szerda
Valószínűnek tűnik, hogy a jövőben a közlekedési lámpák ajánlásokat adnak az autóvezetőknek a sebesség megválasztásához.

A müncheni Dr. Paul Mathias találmánya segíthet elkerülni a forgalmi dugókat és biztosabbá, kellemesebbé tenni a városi autózást. Ez úgy működne, hogy az intelligens közlekedési lámpa információt tud cserélni a közelében haladó járművekkel, így része lehet egy újfajta információs és figyelmeztető rendszenek.


Dr. Paul Mathias

Azáltal, hogy egy bizonyos körzetben minden jármű optimális sebességgel halad, lehetővé válik a lámpák szinkronizálása. Sőt, mivel a rendszer felismeri, hogy valamely jármű a megengedettnél gyorsabban halad, a forgalom többi résztvevője fedélzeti számítógépére ére figyelmeztető jelzést kaphatna, ha a szóban forgó jármű esetleg megpróbálna belehajtani a pirosba.

A Siemens tervezi, hogy egy néhány német nagyvárosra kiterjedő kutatási projekt keretében működteti a Mathias-féle találmány prototípusait. A matematikus végzettségű Mathias 1997 óta 13 ötletszabadalmat jelentett be, amelyek mindegyike segítséget jelentett a forgalomirányító rendszerek fejlesztésében.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások