Vezeték nélküli iPodos fejhallgatót adott ki a Logitech

Vezeték nélküli iPodos fejhallgatót adott ki a Logitech

2005. június 23. 00:17, Csütörtök
A Logitech bemutatta az iPodhoz szánt vezeték nélküli fejhallgatóját, amivel a gyártó szerint a szerencsés vásárló akár 9 méterről is élvezheti a zenét.

A cég sajtóközleménye szerint a meglehetősen könnyű - kb. 91 grammos - fejhallgató a Bluetooth 1.2 technológia előnyeit használja, így az Adaptive Frequency Hopping (AFH, alkalmazkodó frekvenciaugrás) eljárást is, amely csökkenti más működésben lévő, vezeték nélküli eszközök zavaró jeleit. Korábban probléma volt, hogy a Bluetooth eszközök zavarhatták a hasonló sávon müködő 802.11b és 802.11g vezetéknélküli berendezéseket, de ez az 1.2-es szabvány szerinti termékekre már nem igaz. Az új szabvány jelentős újításai a megnövelt sebesség, a hangátvitel minőségének javítása - főként hangos környezetben -, és az átvitel közbeni hibajavítás átdolgozása.


Az eszköznek integrált iPod vezérlője is van, mely a lejátszást, megállítást, előre-hátra léptetést és a hangerő állítását foglalja magában - olvasható a WebProNews oldalán. A gyártó állítása szerint eszközük minden dokkolóval ellátott iPoddal használható lesz, tehát csaknem az összes elmúlt két évben gyártott modellel. A fejhallgatóhoz járó akkumulátorral, akár nyolc órán keresztül hallgathatunk zenét - ígéri a forgalmazó. "Nem kell többé kibogozni a fülhallgatót, amikor kivesszük iPodunkat a tasakjából, vagy bajlódnunk a kábellel; nyugodtan koncentrálhatunk a zenére. Azt reméljük, új termékük végre igazi szabadságot biztosít az iPodosoknak" - nyilatkozta Ray Weikel, a Logitech marketingigazgatója.

Az iPodlounge értékelése szerint a fejhallgató kialakítása közelről sem mondható kényelmesnek, és nem túlzottan állítható. A kiegészítők sem találhatóak meg olyan számban, mint a versenytársak eszközeinél. Az oldal a termék hangminőségét jónak, ajánlott fogyasztói árát, 149,99 dollárt (kb. 30 000 Ft) méltányosnak ítéli meg. Mindenki döntse el maga, megéri-e ez az összeg a drótmentes szabadságot.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások