Az Ördög a listák élén

Az Ördög a listák élén

2005. szeptember 12. 18:48, Hétfő
Amerikában a hétvégén mutatták be a sokak által várt horrort, a The Exorcism of Emily Rose-t. A film rögtön az első helyen nyitott, letaszítva a trónról Jason Statham A szállító 2 című akciófilmjét.

A történet szerint egy papot letartóztatnak, majd perbe fognak egy 19 éves lány meggyilkolásáért, akit állítása szerint megszállt az ördög. A film az ő visszaemlékezését és a tárgyalást meséli el. Érdekesség, hogy a film megtörtént eseményeken alapul. Ez az eset ugyanis az egyetlen démoni megszállás, melyet a katolikus egyház is elismert.


A "sikeres" ördögűzés szenvedő alanya, Emily Rose

A horror 30 millió dolláros bevételével már most visszatermelte készítésének költségeit, amely alig 20 millió dollárra rúgott. Második helyen a nyár egyik sikervígjátéka, A 40 éves szűz áll, mely megállíthatatlanul közeledik a bűvös 100 milliós határ felé. Jelenleg 82 millió dollárra rúg összbevétele.

Harmadik helyen találjuk a múlt heti első A szállító 2 című Jason Statham akciófilmet. A hétvége második új filmje, a Samuel L. Jackson nevével fémjelzett The Man a hatodik helyen nyitott és 4 milliós bevételével nem számíthat túl sok jóra.

A hétvégén volt Robert Redford új filmjének, az An Unfinished Life című drámának is a bemutatója. Redford partnerei Morgan Freeman és Jennifer Lopez, a rendező pedig Lasse Hallström. A film a 15. helyen nyitott 1 milliós bevétellel. Mielőtt valaki legyintene az összeg hallatán hozzá kell tenni, hogy csupán 139 moziból szedte ezt össze, ami több mint 7000 dolláros átlagot jelent.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások