New York-i helyszínelők a Viasat 3-on

New York-i helyszínelők a Viasat 3-on

2005. szeptember 15. 18:23, Csütörtök
Végre hazánkban is szélesebb nézőközönség elé jutott Amerika egyik sikersorozata, a CSI: New York, vagyis a New York-i helyszínelők.

Már nem csak kis, kiválasztott kör (értsd AXN-tulajdonosok) láthatják a nálunk is népszerű Helyszínelők sorozat (C.S.I. - Crime Scene Investigators) legújabb inkarnációját, hanem immáron az ország lakosságának fele nézheti tátott szájjal a legújabb tudományos (és kvázi fiktív) módszereket melyekkel a rendőrség (illetve a helyszínelők) nyomoznak a különböző gyilkossági ügyekben.

Klikk ide! Klikk ide!

A New York-i helyszínelők természetesen csak alapjaiban hasonlít az eredeti sorozathoz. Akárcsak a Miami-ban játszódó sárgás-barnás élénk színekkel operáló spin-off, ez is elsősorban képi világában különbözik a testvérsorozatoktól. A kékes-acélszürke színek és a metropolisz felhőkarcolói sajátos körítést adnak az általános vélemények szerint sokkal komorabb hangulatú CSI. New York-nak.

A New York-i helyszínelők főszerepére - akárcsak a másik két sorozatban - ismét sikerült egy karizmatikus sztárt, Gary Sinise-t szerződtetni. Sinise ellentétben a miami-i kollégát alakító David Caruso-val, inkább moziszínészként volt számon tartva és olyan filmekben szereoelt, mint a Forrest Gump, a Halálsoron vagy az Utolsó dobás. Társai közül talán a legismertebb Melina Kanakaredes, aki a hazánkban is vetített Providence sorozatban szerepelt kisebb filmes alakítások mellett. Ugyancsak a tévés színészek táborát gyarapította eddig a stáb többi tagja, mint Hill Harper, Eddie Cahill vagy Vanessa Ferlito.

Klikk ide! Klikk ide!

Az eredeti, Las Vegas-ban játszódó és a hónapban a 6. évadjába lépő sorozat kirobbanó siker az Egyesült Államokban, hiszen immárom harmadik éve magabiztosan vezet a legnézettebb sorozatok rangsorában - hetente 26-28 millióan izgulják végig az éppen aktuális epizódot, bár az is igaz, hogy a 2004/05-ös évadban a reklámozók szempontjából fontos 18-49-es korosztályban a CSI már csak második helyezett volt az októberben nálunk is bemutatásra kerülő Született feleségek (Desperate Housewives) mögött.

Akárcsak a New York-i helyszínelők, az eredeti CSI-sorozatból sarjadt pár éve a Miami helyszínelők (CSI: Miami) is, amely idén lép a 4. évadjában és 19 milliós átlagnézőszámával a harmadik legnézettebb sorozatnak számít az USA-ban. Nézettség szempontjából a 2004. szeptemberében indult CSI: New York Amerika 12. számú sorozata, hetente 13-14 millió ember követi figyelemmel Mac Taylor és társainak nyomozó munkáját.

Klikk ide! Klikk ide!

Nyilvánvalóan a sorozat sikerre van ítélve itthon is, főleg annak a fényében, hogy a Viasat 3-on magasan a Helyszínelők uralják a csatorna nézettségi listáját - és az új szinkronhangok miatt még talán azok is megnézik a sorozatot, akik anno az AXN-en követték nyomon a New York-i helyszínelőket.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások