2010-re a Fordok fele hibrid hajtással is kapható lesz

2010-re a Fordok fele hibrid hajtással is kapható lesz

2005. szeptember 24. 12:10, Szombat
Az amerikai Ford autógyár bejelentette: 2010-re szeretné biztosítani, hogy a nevét hordozó új járművek felét már hibrid, azaz benzin-villany meghajtású erőforrásokkal is lehessen vásárolni. Ugyanezt a Lincoln és a Mercury márkájú autóira is lehetővé tenné ez időre.

Eszerint mostantól az évtized végére évente mintegy negyedmillió hibrid motort gyártana a Ford. Emellett, a járműipar környezetvédelmi fejlesztésének egyik élharcosaként olyan motorokat is egyre nagyobb mennyiségben gyártana, amelyek etanollal is üzemelnének. Ilyen motorokat haszonjárműveik részére is gyártanának, jövőre összesen 280 ezer etanolos autóval jönnének a piacokra. A Ford első számú embere szerint az alternatív járművek gyártásának fejlesztéséhez megvannak a pénzügyi eszközeik.

Az amerikai autógyártó óriás már ez idő szerint is gyárt hibridüzemű erőforrásokat, de kis számban, éves szinten 25 ezer darab körül. Már piacra hozta két hibridüzemű szabadidő-, illetve családi autóját is. Azzal együtt, hogy a Toyota már nagy mennyiségben, mások, elsősorban a Honda, kisebb volumenben egy ideje piacon vannak hibrid járműveikkel az Egyesült Államokban, az ott eladott autókból az ilyen üzeműek részaránya az 1 százalékot sem éri el. A hibridek ára átlagban 4 ezer dollárra haladja meg a hasonló kapacitású benzines járművekét az amerikai autópiacon.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások