Csak online lesz kapható a Savage 2

Csak online lesz kapható a Savage 2

2006. március 7. 21:36, Kedd
Az S2 Games játékfejlesztő cég tervei szerint az októberben megjelenő, Savage 2: A Tortured Soul névre hallgató új játékukat kizárólag webes letöltések formájában terjesztenék. A szóban forgó letöltős rendszert állítólag több független játékcég mellett már jó néhány óriásvállalat is teszteli.

Az S2 vélhetően olcsóbban tudja majd adni termékeit, mivel sem adathordozóra, sem a kiskereskedelmi terjesztésre nem majd kell költenie - írja a GameIndustry.com. A szélessávú internet rohamos terjedése mindenképpen kedvez a videojátékok digitális forgalmazásának. Különösen igaz ez a kisebb játékcégek esetében, akik így közvetlenül érhetik el rajongóikat. A tervek szerint a játékosok a teljes verziókat tölthetik le gépeikre.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Első játékuk a Savage: The Battle for Newerth 2003-ban 49,99 dollárért (körülbelül 12 500 forint) volt megvásárolható a boltokban. Marc DeForest, a vállalat társalapítója és főtervezője elmondta, hogy átlagosan 20 dollár (körülbelül 5 ezer forint) nyereségük van minden eladott játékon. Az online terjesztéssel állítólag 30 dollár (körülbelül 7500 forint) alatt tudják majd tartani az árakat, ráadásul a vásárlók a kiskereskedések megkerülésével közvetlenül nekik fizetnének.

"Nagyobb szeletet kaphatunk tortából" - foglalta össze DeForest a ZDNet oldalán. A Half-Life játéksorozatáról elhíresült Valve talán az egyik legismertebb digitális játékforgalmazó a piacon. 2003 óta a cég Steam névre keresztelt szolgáltatásán több mint 6 millió felhasználó regisztrálta magát. A weboldal 9,95-től 39,95 dollárig (körülbelül 2500, illetve 10 ezer forint) kínálja saját illetve más fejlesztők játékait és igazi online játékközösséggé kovácsolja össze a regisztrált felhasználókat. Természetesen már rajtuk kívül is jó néhányan letették voksukat a digitális terjesztés mellet, elég csak az EA-ra, vagy az IGN Entertainment Direct2Drive letöltő szolgáltatására gondolni. A játék honlapja

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások