A C.R.A.Z.Y. kapta a kanadai Oscart

A C.R.A.Z.Y. kapta a kanadai Oscart

2006. március 21. 19:13, Kedd
Az év legjobb kanadai filmje lett a C.R.A.Z.Y. a Kanadai Film- és Televíziós Akadémia szerint. Bár az idei legjobb idegennyelvű film Oscar-díjára nem jelölték Jean-Marc Vallée alkotását, a múlt heti díjátadón tíz Genie-díjjal jutalmazták a filmet.

A C.R.A.Z.Y.-t tizenkét díjra jelölték, és végül tíz kategóriában győzött a francia nyelvű filmdráma, amely egy fiatalember szembesülését tárja fel saját homoszexualitásával egy heteroszexuális, szerető családi közegben. A történet a hatvanas évektől napjainkig követi nyomon a főszereplők életét. A film zenei anyagát olyan jól ismert alkotók és együttesek zeneszámaiból állították össze, mint a Pink Floyd, David Bowie, a Rolling Stones, a Jefferson Airplane vagy Charles Aznavour.

A díjazottak között található a rendező Vallée és a producer, Pierre Even, akik a legjobb filmért járó Genie-díjat vehették át. A legjobb eredeti forgatókönyvért Vallée és az a Francois Boulay részesült elismerésben, akinek élettörténete inspirálta a forgatókönyvíró-rendezőt. A legjobb színész kategóriájába a C.R.A.Z.Y. két szereplőjét is nevezték. A díj végül nem az ifjú főhőst alakító új üstökös, Marc André Grondin tarsolyába került, hanem a veterán Michel Coté kapta.

A C.R.A.Z.Y nyáron érkezik a hazai a mozikba, előzetese itt tekinthető meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások