Számítógép­já­ték készül a Lostból

Számítógép­já­ték készül a Lostból

2006. május 24. 00:09, Szerda
Az ABC sorozata jövőre már interaktív formában is elérhető lesz. Az új játék fejlesztéséről a Touchstone Television az Ubisoft Entertainmentel állapodott meg.

"Azzal, hogy képesek vagyunk új, interaktív történeteket elmesélni a Lost világában, olyan játékot fejleszthetünk ki, amelyiket legalább akkora élvezet lesz játszani, mint megalkotni" - nyilatkozta Bryan Burk, a sorozat gyártásvezetője az Ubisoft sajtóközleményében. A játék várhatóan a filmsorozat negyedik évadával együtt debütál majd a tengerentúlon - értesült a CNet. Azt egyelőre még nem lehet tudni, vajon melyik színész adja az arcát vagy a hangját az új produkcióhoz.

Az Ubisoft nem először ültet át filmsikert videojátékra. A Miami helyszínelők CBS-es sikersorozatból adaptált PC-s játék a játékrajongókat is meggyőzte. A hírek szerint a Lost a PC-sek mellett a konzolosok és a hordozható játékeszközöket használók számára is elérhető lesz. A vállalkozás a fiatalabb célkorosztály révén várhatóan nagyobb közönséget ragadhat meg.

Úgy tűnik, a konzolokban rejlő lehetőségek egyre vonzóbbá válnak a tévés cégeknek is. Abrams legutóbb az Aclaimmel működött együtt az Alias című sorozat xboxos és PS2-es fejlesztésén, amelyből a teljes szereplőgárdája kivette a maga részét. Persze jópár más példa is él a sorozatok és a játékok közti erős összefonódására; elég csak a 2K Games 24: The Game, vagy a Family Guy című sikerdarabjára, illetve az Electronic Arts The Simpsonsára gondolnunk. Az ABC már eddig is igyekezte meglovagolni a sorozat sikerét. A cég nemrég indította el The Lost Experience névre hallgató online játékát. A kezdeményezés fő célja, hogy a nyári szünet alatt is fenntartsa a rajongók érdeklődését a film iránt. J.J. Abramst és Damon Lindelofot, a film alkotóit is bevonták az oldal fejlesztésébe.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások