Eladta két cégét az Euroweb az Invitelnek

Eladta két cégét az Euroweb az Invitelnek

2006. május 24. 11:57, Szerda
Lezárult a Euroweb International magyarországi és romániai internetes és távközlési szolgálató leányvállalatának eladása - jelentette be a Euroweb.

A vevő, az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. kifizette a 30 millió dolláros vételárat, amelyet a két cég adósságaival csökkentettek, beleértve a Commerzbanknak visszafizetendő 6 millió dollárt. Az Euroweb Internet Szolgáltató Rt. és a Euroweb Romania S.A. eladásáról szóló megállapodást még tavaly decemberben kötötték meg a felek. A tranzakciót jóváhagyta a magyar Gazdaság Versenyhivatal, és a Euroweb részvényesei is hozzájárultak az eladáshoz.

A Euroweb tavaly nyáron vett fel hitelt a Commerzbanktól a Navigator csoport megvásárlásának finanszírozására. A Euroweb International a Közép- és Kelet-Európa területén IT tanácsadást is magában foglaló jelenlegi üzleti tevékenységét a kizárólagos tulajdonában álló leányvállalatán, a Navigator Informatika Rt.-n keresztül folytatja. Törő Csaba, a Euroweb vezérigazgatója a 2002 óta folytatott stratégia betetőzésének nevezte a két leányvállalat eladását. A cseh és szlovák leányvállalatok korábbi eladásával együtt a mostani értékesítés lehetővé teszi a Euroweb számára olyan új, még meg nem nevezett iparágakba történő befektetést, amelyek potenciálisan jó nyereséget termelnek.

Az Egyesül Államokban tőzsdén bejegyzett Euroweb International internet és hírközlési szolgáltatókat és IT outsourcing társaságot tulajdonol és üzemeltet. Az 1994-ben alapított Invitel, korábban Vivendi, telefonos internetes és adatátviteli szolgáltatásokat nyújt lakossági és üzleti ügyfelek számára Magyarországon.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások