Weeds - Marihuánás komédia a magyar tévében

Weeds - Marihuánás komédia a magyar tévében

2006. június 6. 17:48, Kedd
Bármennyire prűdnek tartjuk Amerikát, el kell ismernünk, hogy ők szokták a legnagyobb tabukat döngetni. A legfrissebb hazai sorozatpremier a marihuána termesztésről szól.

Persze közel sem csak erről, de az HBO ma esti 21.00 órás premierjében a Weeds-ben, mely magyarul a Nancy ül a fűben fantázianévre hallgat, a Mary-Louise Parker által játszott özvegyasszony úgy gondolja, hogy továbbviszi a jól menő mariskabizniszt és anyaggal látja el a környékbéli rászorultakat.Mielőtt az erkölcscsőszök a csűrből előkaparnák a kiegyenesített kaszákat, hogy az HBO ellen vonuljanak, szólnék, hogy a sorozatot a Showtime mutatta be Amerikában, mely ugyancsak pedzegetett már némi tabut a leszbikusokról szóló L (The L Word) és a meleg fiúkról szóló Fiúk a klubból (Queer as a Folk) című sorozatokkal. Azonban nyilván csak azok negatív reakcióját sikerült kiváltani ezen szériákkal, akik felszínességük folytán csak a tartalom olvasásáig jutottak el.

A fent említettekhez hasonlóan a Nancy ül a fűben is kellőképpen provokatív, de ami fontosabb, egy eredeti poénokkal operáló komédia fél órácskában (még akkor is, ha szőrmentén hasonló volt a története a mozikban is bemutatott Fűbenjáró bűnnek). Aki jót akar röhögni, annak nyugodt szívvel ajánlható ez a visszafogott sorozat, melynek 2. évada Amerikában a nyáron indul.

Az HBO keddenként 21.00-tól mutatja be az epizódokat, ismétlés csütörtökön és vasárnap lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban