Összeomlottak az online fogadóirodák

Összeomlottak az online fogadóirodák

2006. július 18. 23:59, Kedd
Alaposan felfordult a világ a szerencsejáték-társaságok piacán, miután az amerikai hatóságok egy repülőtéri átszállásnál hétfőn letartóztatták a BETonSPORTS (BoS) vezérigazgatóját.

Az FBI beszüntette a társaság amerikai működését, a Concorde Call szerint a vádak tiltott szerencsejáték-szervezéssel kapcsolatosak. Bár az internetes fogadás nem minősül illegálisnak az Egyesült Államokban, az igazságügyi minisztérium már elég régóta nemtetszésének ad hangot a cégek tevékenységével kapcsolatban. Egészen hétfőig úgy tűnt, hogy ezek a jellemzően Antiguán és Costa Ricában bejegyzett társaságok szabadon működhetnek az USA-ban, most azonban jelentős változásokra lehet számítani az állami szervek részéről.

Az eset kihúzta a szőnyeget a szerencsejáték-szektor alól, az árfolyamok valósággal összeomlottak a hét első két napján. A meginduló polgári eljárás a BoS mellett közvetlenül nem érint nagyobb internetes szerencsejátékkal foglalkozó tőzsdei céget, azonban az a tény, hogy a tengerentúli hatóságok komoly lépésekkel próbálják meg szabályozni - visszafogni - az online szerencsejátékot, tömeges eladásra késztette a befektetőket.

A brit fogadóirodák részvényeiből több mint egymilliárd dollárnyi tőke távozott, kétszer annyi, mint a hétfői napon. A pánikhangulatot jelzi, hogy miután a BoS a részvények kereskedésének felfüggesztését kérte, a szektor átlagosan megközelítőleg 20 százalékkal értékelődött le - a Sportingbet árfolyama egy nap alatt harmadával zuhant. Mindemellett több brit vállalatvezető azt nyilatkozta, hogy ezután kétszer is meggondolja, hogy mikor utazik a tengerentúlra.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások