A Disney visszatér a gyökerekhez

A Disney visszatér a gyökerekhez

2006. július 28. 18:53, Péntek
A Disney megunta a manapság dúló harcokat a CGI-animációs mesék piacán és visszatér igazi sikereihez. Frog Princess címmel ugyanis egy hagyományos, kézzel rajzolt 2D-s rajzfilmet kívánnak a mozikba küldeni.

Amikor 1995-ben megjelent a Toy Story - Játékháború első része, a világ egy emberként hördült fel. A Disney és a Pixar megadta a világnak az első, egész estés CGI-animációs mesefilmet.

Azután a két cég egyre-másra alkotta meg a jobbnál jobb animációs filmeket. Ám más cégek is beszálltak a buliba. A Fox a Jégkorszakkal, a DreamWorks pedig a Shrek-sorozattal tett keresztbe a Disney-nek. Mára odáig fajult a helyzet, hogy a Pixar filmjei kevesebb érdeklődésre tartanak számot a konkurencia - néha valóban ötletesebb és jobban megvalósított - meséinél.


A Disney visszatér a gyökerekhez

A Disney ezért úgy döntött, hogy megszegik korábbi ígéretüket és A legelő hősei után újból készítenek egy hagyományos, kézzel rajzolt mesefilmet. A Frog Princess címmel ellátott darabról elég kevés információ szivárgott ki.

A Disney John Musker és Ron Clements kettősét bízta meg a nagy visszatérés elkészítésével. A két úriember eddig olyan klasszikuson dolgozott együtt, mint A kis hableány, az Aladdin és a Hercules.

A történet részletei nem ismertek, de annyit megtudtunk, hogy a mese a Békakirály női újragondolása lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások