Újból alkotnak a Nyócker készítői

Újból alkotnak a Nyócker készítői

2006. augusztus 9. 13:17, Szerda
Szép sikereket tudhat magáénak a Nyócker című animációs film. Az alkotók azonban nem ülnek babérjaikon és újból munkához láttak. Egill című munkájuk egy izlandi tananyag alapján készül.

Alig két éve mutatták be az érdekes és egyedi megoldásairól híressé vált Nyócker című magyar animációs filmet. A siker hatására a készítők újabb kirándulást tesznek a "mesék" világába.

Az új "mese" főhőse Egill Skallagrímsson, a történelmi háttérrel rendelkező viking harcos, aki vérengzős "hőstetteit" költeményekben meséli el újra. A történet Izlandon olyan alapmű, mint nálunk az Egri csillagok vagy A Pál utcai fiúk.


Újabb magyar produkció készülőben

Az Egill jelenleg az előkészületi fázisban leledzik. A hírek szerint az elkészült filmet egyből nemzetközi piacra szánják, ami felveti a lehetőséget, miszerint a "mese" alapból angol nyelven készül el.

Egy finn és egy kanadai produceri cég csatlakozott a magyar csapathoz. A bemutatót 2007-re tervezik, állítólag először Magyarországon. Utána következik Amerika és Európa többi országa. Szeretettel várjuk a filmet. Addig is az érdeklődők csemegézhetnek a film hivatalos oldalán, mely itt érhető el.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások