Közönségdíj a Shop-stop 2.-nek

Közönségdíj a Shop-stop 2.-nek

2006. augusztus 30. 17:48, Szerda
Kevin Smith komédiája, a Shop-stop 2. nyerte a közönségdíjat a közelmúltban lezárult Edinburghi Nemzetközi Filmfesztiválon. A díjkiosztó gálán Sir Sean Connery jelentette be, hogy a nézők szavazatainak 78%-ával nyert a vígjáték.

Az 1994-ben készült, kis költségvetésű, ám hatalmas sikert aratott első részben a szabadnapjáról berángatott Dante küzd a vegyesboltban vevőkkel és barátaival: Randallal, a videotékás Jay-jel és barátjával, Néma Bobbal (a rendező szótlan, ám annál beszédesebb alakítása). A sikeren felbuzdulva a következő évben a rendező leforgatta a Shop-show-t. Ezt követte a Comic Strip - Képtelen képregény; majd a csípős humorú, vallási tárgyú filmszatíra, a Dogma (1999) Matt Damonnal és Ben Affleck-kel.A Shop-stop legmarkánsabb mellékszereplőire kihegyezve elkészült a Jay és Néma Bob visszavág (2001), majd a Shop-stop animációs változata. A népszerűségnek köszönhetően 2004-ben Smith leforgatta az Apja lánya c. filmet Ben Affleck-kel, Jennifer Lopezzel és Liv Tylerrel a főszerepben, amelynek külön érdekessége, hogy operatőre Zsigmond Vilmos volt.

Az idén elkészült, és most közönségdíjat nyert színes és fekete-fehér komédiában, a Shop-stop 2.-ben ismét felbukkannak a régről ismert arcok, ám a Sin Cityből ismert Rosario Dawson is megcsillanthatja tehetségét. A történet tíz évvel később folytatódik, a kisbolt megsemmisülése után egy gyorsétteremben munkát találó Dante és Randall hamburgereket készítenek és fogadják a rájuk zúduló barátokat, szeretőket és egyéb csapásokat.

A Shop-stop 2. a hazai mozikban november 16-tól látható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások