Borat-előzetes - Elkelt az év filmje cím?

Borat-előzetes - Elkelt az év filmje cím?

2006. szeptember 11. 20:41, Hétfő
A Sascha Baron Cohen név talán nem sokaknak ismerős, de ha úgy ejtjük, hogy Ali G, akkor máris többen bólogatnak. Itt az ideje megismerkedni az új alteregóval, Borattal.

Sascha Baron Cohen fogalom Angliában, egy igazi ikon. Itthon legelőször talán egy Madonna-klip sofőrjeként ismerhettük meg az idétlen, wannabe nigga vagy jamaicai kinézetű, tiritarka cuccokban lófráló úriembert. Idővel az is kiderült róla, hogy a felvett Ali G személyiség természetesen csak egy szerep, amivel egy tehetséges humorista próbálja átejteni embertársait. A Da Ali G Show-ban, mely először Angliában, majd később Amerikában indult el hódító útjára, Cohen ún. álinterjúkat folytat (általában) mit sem sejtő alanyaival, akik előtt a totális hülyét vagy az értetlent játsza el, miközben mi fuldoklunk a röhögéstől és el nem tudjuk képzelni, hogyan bírja az egészet fapofával a humorista.

Klikk ide!

Ebben a műsorban, a Da Ali G Show-ban fejlődött ki Cohen újabb személyisége, Borat, aki Ali G-vel csak jámbor tudatlanság terén veszi fel a versenyt (és persze kifejlődött az NDK-s homoszexuális modell, Brünó, alakja is, de róla még nem készült film - eddig.). Borat egy nagyon jámbor, Amerikába szakadt kazah riporter (kap is Cohen eleget Kazahsztánról), aki helyi folklórral és történetekkel szórakoztatja kérdezgetés közben amerikai riportalanyait, akik általában mindent csont nélkül be is vesznek.

Borat munkássága nem csak saját műsorában való szereplésben merül ki, hanem különböző nemzetközi szivatásokban is. Az egyik legemlékezetesebb tavaly esett meg, amikor az MTV Video Music Awards-ot, vagyis a zenecsatorna hagyományos éves zenei díjátadóját vezetve szórakoztatta a nagyérdeműt. Ezt valamelyik hírügynökség erősen benézte és le is adta hírben, hogy valami kazah ember tönkretette az egész gálát - és persze, mivel megbízható hírügynökségről volt szó, ezért pár hazai médium is megette a hírt.

Klikk ide!

A karakter evolúciója egyébként nem volt kérdéses, hiszen az Ali G figura már jó pár éve megkapta a maga mozifilmjét, az idehaza is bemutatott "Ali G Indahouse"-t, amelyben Ali G az angol parlament széksorait célozta meg. 2006. októberében bemutatásra kerül a Borat-film, amely az iMDB-n Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan néven fut. Ennek hazai premierjéről egyelőre nincs hír, de előzetessel már tudunk szolgálni.

Ha csak fele olyan humoros lesz a film, mint a letölthető trailer, akkor azt hiszem kijelenthetjük, hogy Sascha Baron Cohen ismét csak jó lóra tett. Ja, és a filmet persze csak saját felelősségre érdemes megtekinteni, hiszen az ilyen fajta humorhoz kell némi kifinomultság is.

Előzetes letöltése
Alternatív letöltés


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások