A média­ar­cok­ra mindenki bukik

A média­ar­cok­ra mindenki bukik

2006. szeptember 26. 23:59, Kedd
A hölgyek körében a televízióban feltűnő bulvárhírek szereplői, míg a férfiak körében a gazdasági élet hírességei a legismertebbek - derül ki a GfK Hungária Sztár Monitor kutatásából.

A hölgyek által ismertebb úgynevezett sztárok tízes listáján hét személy a Megasztár műsor szereplője volt. Az első négy helyen a fitneszsztár Rubint Réka, majd Póka Angéla, Szabó Eszter és Kontor Tamás szerepel. A nők nem csupán tájékozottabbak a kereskedelmi tévécsatornák szórakoztató showműsorainak szereplői felől, hanem figyelemmel kísérik a tehetségkutató műsorok résztvevőinek magánéletéről szóló bulvárhíreket is.

A férfiak figyelmének középpontjában a gazdaság és a sport áll. Így a férfiak által szélesebb körben ismert közéleti szereplők listáján Talmácsi Gábor, az otépés Csányi Sándor, Bozsik Péter és Demján Sándor szerepel az élen, a megemlítettek között van még Széles Gábor, Szeremley Huba és Straub Elek.

A férfiak és nők médiapreferenciái befolyásolják azt is, mely sztárok, ismert személyiségek vonzzák figyelmüket. A felmérés megállapításai szerint a nők az erősebb nem tagjainál jobban kedvelik a kulturális témájú, a divattal, sztárok és híres emberek életével foglalkozó műsorokat, ellenben a gazdasági és politikai műsorok kisebb arányban kötik le őket, mint férfitársaikat. A GfK Sztár Monitor adatai szerint az úgynevezett médiaszemélyiségek (Vágó István, Gundel Takács Gábor, Antal Imre, Hajós András) többségének közel ugyanakkora az ismertsége a férfiak és a nők körében.

Figyelemreméltó, hogy sokak vélekedése szerint a férfiak érdeklődésére inkább számító hazai szépségek közül Niki Belucci és Bódy Sylvi ismertsége a férfi és női közönség körében csaknem azonos, hiszen csupán 8, illetve 5 százalékkal több férfi, mint nő előtt ismert a két hölgy. A férfimagazinokban gyakran felbukkanó Kelemen Anna 13, a modell Epres Panni pedig 21 százalékkal ismertebb a nők, mint a férfiak körében.

Listázás a fórumban