Orbán Viktor felzárkózott a Barátok közthöz

Orbán Viktor felzárkózott a Barátok közthöz

2006. szeptember 26. 23:59, Kedd
Az országos, földi sugárzású tévék múlt heti nézettségi adatai szerint a kereskedelmileg fontos korosztályban népszerűbbek lettek ugyan a hírműsorok, ám a Barátok közt így is toronymagasan vezette a toplistát.

A múlt heti nézettségi adatok is az RTL Klubos sorozatok egyértelmű fölényét mutatták a kereskedelmileg fontos 18-49 éves korosztályban, miközben a korábbiaknál több érdeklődőt vonzott a csatorna közéleti magazinja, a Fókusz is. A legnézettebb 20 műsorba öt TV2-produkció került be, MTV-s egy sem. A top 10 egy kivétellel csak az RTL-ről szól, ráadásul ebből öt helyet a Barátok közt című magyar szappanopera vitt el.

Bekerült még a tízes listába a hétfő és a szerda esti Fókusz, valamint a TV2 vasárnap esti Naplója, amelyben Sváby András vendége Orbán Viktor, a Fidesz elnöke volt. Erre a 18-49 éves korosztályban 689 ezren voltak kíváncsiak, míg az RTL-en párhuzamosan futó Cobra 11 német akciósorozat epizódját 677 ezren látták.

A teljes, pontosabban a négy évesnél idősebb népesség körében nagyobbat szakított a vasárnapi Napló, a maga 1,8 millió nézőjével a bronzérmes helyre került, két Barátok közt-epizód mögé. (A szakmai kritikákkal is illetett Orbán-interjú után a toplistán két Barátok közt-rész, majd két Fókusz-adás következik.) A köztévé legnézettebb műsora a Kedd21 című produkció volt, ami a 29. helyre futott be az MTV székházát ért támadás utáni napon. Kedden még két m1-műsor, az Este és annak a későbbi különkiadása is befért a teljes népesség top 50-es nézettségi listájába.

Listázás a fórumban