Új LG gyár Oroszországban

Új LG gyár Oroszországban

2006. szeptember 27. 05:29, Szerda
A szórakoztató elektronikai és a mobilkommunikációs piac egyik vezető szereplőjeként ismert LG hatalmas gyártóüzemet létesített a Moszkva közelében található Ruza városában.

A nyitóünnepségen részt vett Fradkov Mikhail Efimovich, Oroszország miniszterelnöke, Bon-Moo Koo, az LG elnöke és SSang-Su Kim az LG elnök-helyettes vezérigazgatója. A rendezvényen mintegy 600 orosz és koreai előkelőség vett rész, köztük Gref úr, orosz gazdasági miniszter, Gromov úr, a moszkvai régió kormányzója, illetve Jaesop Kim, Korea oroszországi nagykövete. A vállalat 150 millió dolláros beruházás keretében építette fel új, 49.5 hektáros komplexumát. A létesítmény futószalagjairól 500.000 digitális TV, 700.000 mosógép, 200.000 hűtőszekrény és 260.000 házimozi rendszer gördül majd le évente. A cég 2008-tól 1 millió darabra kívánja növelni az éves kapacitást minden termékkategóriában.

Az LG stratégiai szempontból is növelni kívánja a termelést, mert Oroszország még várhatóan az idén csatlakozni fog a Világkereskedelmi Szervezethez (World Trade Organization - WTO). A koreai cégnek vezető piaci részesedése van Oroszországban az alábbi termékek területén: TV-k, audio eszközök, porszívók, mikrohullámú sütők, videók, DVD-k és optikai tárolók. "Az új gyár ugródeszkaként lesz az LG segítségére, hogy vitathatatlanul az első számú elektronikai márka legyen Oroszországban. Az új létesítmény a támogatóinkkal kötött sikeres együttműködésünk méltó eredménye, hiszen Oroszország és az orosz emberek segítsége nélkül ez a gyár nem jöhetett volna létre" - mondta SSang-Su Kim, az LG elnök-helyettes vezérigazgatója.

Az LG azért választotta Oroszországot az új létesítmény helyszínéül, mert innen érheti el a legkönnyebben a régió vásárlóit. A cég disztribúciós és vámköltségeket takarít meg vásárlóinak, és munkalehetőséget teremt a régió magasan képzett szakembereinek. Ugyanebben a régióban az LG-nek már működik egy digitális TV gyára a lengyelországi Mlawaban, illetve egy LCD TV és hűtőszekrény gyára Wroclawban. A három gyárnak köszönhetően az LG vezető lesz az európai, az oroszországi és a FÁK tagállamainak piacain is.

Bon-Moo Koo őszinte háláját fejezte az orosz kormánynak, amiért segítettek a gyár létrejöttében. A ceremóniát követően Koo úr közös vacsorán vett részt Fradkov Mikhail Efimovich-csal, Oroszország miniszterelnökével, Gref úrral, az orosz gazdasági miniszterrel és Gromov úrral, a moszkvai régió kormányzójával. Koo úr szerint Oroszország egy felemelkedőben lévő piac, amely potenciális üzleti lehetőségeket kínál az LG számára az elektronikai szegmens mellett más egyéb területeken is. A nyitóünnepség előtt Koo úr részt vett az LG Chemical és az LG International tájékoztató ülésein is.

"Az új oroszországi LG komplexum megnyitása reményeim szerint ösztönzőleg hat majd a többi országban működő leányvállalataink számára is, hogy belépjenek a régióba. Szeretném látni, hogy az LG Oroszország első számú márkája lesz" - mondta Koo úr.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban