Hayao Miyazaki új mesén dolgozik

Hayao Miyazaki új mesén dolgozik

2006. október 3. 19:24, Kedd
A világszerte csak japán Walt Disney néven emlegetett Hayao Miyazaki új mesét készít. A Chihiro Szellemországban című klasszikus anime direktora azonban teljes titoktartás között forgatja egyelőre cím nélküli művét.

Remélem nincs olyan olvasó, akinek ismeretlenül cseng Hayao Miyazaki mester neve. Az úriember - akit egyébként csak a japán Walt Disney címmel illetnek - olyan műremekeket tett le ebben a komputeranimációs meséktől hangos filmvilágban az asztalra, mint a Chihiro Szellemországban vagy A vándorló palota.Az anime egyik legnagyobb alakja most újabb filmet készít, melyet elég komoly titoktartás övez. Azért - szerencsére - pár infót sikerült megtudni az egyelőre cím nélküli meséről. Az első - ami teljesen egyértlemű -, hogy az új alkotás sem szakít az eddigi hagyományokkal és egy "szimpla", többségében kézzel rajzolt 2D-s rajzfilm lesz a szentem.

A másik, hogy - bár a munkálatok október 1-én megkezdődtek - a bemutató mégis "csak" 2008. év végén lesz. A gyártást a mester cége, a Ghibli vezeti. A legújabb hírek szerint bővebb infót a filmről csak decemberben kaphatunk, hiszen akkor tart majd Hayao Miyazaki egy nemzetközi sajtótájékoztatót. Ezen az eseményen jelentik be egyébként a film címét is. Várjuk szeretettel.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások