Bérgyilkos az internetről

Bérgyilkos az internetről

2006. október 9. 15:20, Hétfő
Tizenegy évi szabadságvesztésre ítélte a napokban a nyugat-csehországi regionális bíróság azt a cseh férfit, aki a múlt évben a világhálón keresztül keresett olyan bérgyilkost, aki eltenné a feleségét láb alól.

A prágai média szerint ez az első ilyen eset Csehországban, s így biztosra vehető, hogy a közvélemény körében rendkívül nagy port felvert ügy bekerül a cseh bűnügyi történelembe. A harmincegy éves Michal Ernat tavaly augusztus elején tette fel a internetre bérgyilkost kereső első felhívását. A néhányszor megismételt ajánlatra végül is egy szlovákiai férfi jelentkezett, akivel Ernat n a világhálón és telefonon keresztül pontosan megbeszélte a nála 13 évvel idősebb felesége meggyilkolását, amelyért kétezer eurót ígért az elkövetőnek. A megrendelő terve az volt, hogy felesége halála véletlen balesetnek tűnjék.

A szlovák férfi azonban, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, a tervezett gyilkossági ügyről tájékoztatta a rendőrséget, amely aztán kinyomozta a megrendelőt. A hatóságok csak akkor léptek közbe, amikor már elegendő bizonyíték volt a kezükben Michal Ernat ellen. A vizsgálat során Michal Ernat azzal védekezett, hogy valójában nem akarta meggyilkoltatni feleségét, akivel egyébként válófélben voltak, csupán rá akart ijeszteni, hogy vonja vissza a válókeresetet. A bíróság azonban másképp vélekedett az ügyről, és elítélte a férfit.

Listázás a fórumban