Az EU az internetes szerencsejáték mellett

Az EU az internetes szerencsejáték mellett

2006. október 10. 12:46, Kedd
Az Európai Unió Bizottsága csütörtökön eljárás beindítását fogja kezdeményezni Ausztriával, Olaszországgal és Franciaországgal szemben, amiért azok megtiltották a versenyt a szerencsejátékok piacán.

Charlie McCreevy, a belső piaci ügyekben illetékes uniós biztos megerősítette a Financial Times erről szóló hírét. Ezen országokat figyelmezteti az unió korlátozó szerencsejáték-törvényük miatt. A téma a csütörtöki bizottsági ülés napirendjén szerepel- erősítette meg a bizottság szóvivője. Amennyiben az országok által adott válasszal a bizottság elégedetlen lesz, perrel nézhetnek szembe a luxembourgi Európai Bíróságon.

A bizottság kilátásba helyzete, hogy további lépéseket tesz a sportfogadás és a szerencsejáték piacát korlátozó országok ellen, azután, hogy az osztrák bwin internetes fogadóiroda két elnökségi tagját Franciaországban őrizetbe vették. Áprilisban az unió már figyelmeztetésben részesítette Németországot, Dániát, Finnországot, Olaszországot, Magyarországot, Hollandiát és Svédországot piackorlátozó gyakorlata miatt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások