Meglepetés-profit az LG-nél

Meglepetés-profit az LG-nél

2006. október 17. 13:23, Kedd
Az LG Electronics rácáfolva az előrejelzésekre nyereséget ért el pénzügyi évének harmadik negyedében: mobiltelefon ágazatának fellendülése ellensúlyozni volt képes lapos képernyőjű televíziókat gyártó vegyes vállalatának halvány teljesítményét.

Az LG mobil üzletága - amely negyedik a világon a Nokia, a Motorola Inc. és a Samsung Electronics Co. Ltd. mögött - fellendülni látszik, miután a piacon sikerrel szerepelnek legújabb modelljei - az előző negyedév 15,3 milliójával szemben most 16,5 milliót adtak el. Az elemzők szerint további optimizmusra ad okot az LG szereplése az igencsak pezsgő mobiltelefon piacon, ám azok a veszteségek, amelyeket az LG.Philips LCD Co. Ltd. "szállít", folytatódnak majd.

Az LG Electronics, amely elsősorban a Samsunggal csatázik a televíziók, hűtőszekrények és mobiltelefonok piacain, a szeptember 30-án befejeződött negyedévben 22,7 milliárd won (23,78 millió dollár) nyereséget ért el; egy esztendeje 156,9 milliárd won volt ez az érték, a második negyedév - meglepetésre - 9,7 milliárd won veszteséget hozott. A bevétel 6,05 ezer milliárd wont tett ki a harmadik negyedévben, az egy évvel ezelőtti 6,02 ezer milliárd wonnal, illetve a második negyedben elért 5,8 ezer milliárd wonnal szemben. A Reuters által felkért elemzők várakozásainak átlaga 8 milliárd won veszteség volt.

Az LG üzemi eredménye 197,2 milliárd won lett; alacsonyabb a tavalyi 280 milliárdnál, de magasabb a második negyed 190,5 milliárdjánál. Az LG Electronics árfolyama - amely a cég értékét 9 milliárd dollárban határozza meg - idén 31,7 százalékkal csökkent; a harmadik negyedév ugyanakkor a piaci átlagnak megfelelő 6 százalékos többletet hozott.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban