A Tények vitte a prímet a zavargások alatt

A Tények vitte a prímet a zavargások alatt

2006. október 24. 15:29, Kedd
Az október 23-i nemzeti ünnepet megzavaró fővárosi események alatt a Tények győzött a hírversenyben, a TV2 műsora kötötte le a tévénézők legnagyobb hányadát.

Az október 23-i események felülírták a TV2 tervezett programját, a zavargások idején a csatorna a Tények különkiadásával jelentkezett.

A stúdióban Bárdos András és Máté Krisztina vezette a hajnalig tartó élő adást, a zavargások különböző helyszíneiről pedig négy riporter tudósított. A műsorban megszólalt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Szíjjártó Péter, a Fidesz kommunikációs vezetője, Jármy Tibor a BRFK és Garamvölgyi László az ORFK szóvivője és Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki maga is megsebesült a zavargások során, valamint Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, Nyakó István, az MSZP szóvivője, Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője és Holló József a hadtörténeti intézet és múzeum főigazgatója.

A hétfő este győztese a számok alapján is TV2 volt. A csatorna a folyamatos összefoglalókkal és élő bejelentkezésekkel jelentkező monstre hírműsora a teljes lakosság körében 28,2 százalékos közönségaránnyal győzött. A hasonló átalakított műsorstruktúrával jelentkező közszolgálati M1 ezzel szemben mindössze az aktuálisan tévét nézők 17,3 százalékát ültette a képernyők elé.

A hírversenyben passzív RTL Klub esti átlaga is alulmaradt a TV2-vel szemben: a teljes lakosság körében 27 százalékos közönségarányt könyvelhetett el. A Tények különkiadását az este egyes szakaszaiban több mint 2 millióan figyelték. (Az adatok az éjfélig tartó időszakra vonatkoznak.)

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban