Koncentráció előtt az online-fogadóirodák

Koncentráció előtt az online-fogadóirodák

2006. október 30. 23:59, Hétfő
Összeolvadásba és felvásárlásokba menekülnének az Egyesült Államok piacáról szeptember végén gyakorlatilag kitiltott brit internetes szerencsejáték-vállalatok, amelyek közül a 888 Holdings Plc megerősítette az ilyen tárgyalásokra vonatkozó lapértesüléseket.

A Sunday Times úgy tudja, hogy a 888 Holdings a PartyGaming Plc-vel egyesülne, de ez utóbbi társaság nem nyilatkozott a megvalósulása esetén 1,6 milliárd fontos vállalatot eredményező ügylettel kapcsolatban. A szektor társaságainak október közepén kellett elhagyniuk az amerikai piacot, ekkor lépett ugyanis életbe az a törvénymódosítás, amely ugyan nem tiltja meg formálisan az internetes fogadást, de nem engedi, hogy bankok, illetve hitelkártya-társaságok ily módon fizetéseket teljesítsenek.

A sokak által az amerikai választási küzdelem részének tekintett washingtoni döntés miatt a PartyGaming elveszítette piaci kapitalizációjának 70 százalékát, a 888 Holding részvényárfolyama pedig 24 százalékot esett. Eddig egyértelműen az Egyesült Államok volt a 12 milliárd dolláros iparág vezető piaca, innen származott ugyanis a társaságok bevételeinek döntő hányada, a PartyGaming esetében például 80 százaléka.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások