Kelet-Európa felé terjeszkedik az LG

Kelet-Európa felé terjeszkedik az LG

2006. november 7. 19:06, Kedd
Az új horvátországi LG Képviselet hivatalos megnyitóját és sajtótájékoztatóját november 7-én tartották meg a zágrábi Regent Esplanade Hotel Emerald báltermében.

A Képviseletet az LG Electronics Magyar Kft. nyitotta, hogy kielégíthesse termékei iránti növekvő igényt és jobban koordinálhassa a horvátországi üzleteket. Az esemény alkalmával lehetőség nyílt arra, hogy a cég bemutathassa 2006 EISA díjas merevlemezzel ellátott plazma TV-jét. "Kiváló eladási mutatóinak köszönhetően és a betöltött piaci pozíciójából fakadóan az LG ezentúl még több időt és figyelmet szentel Horvátországnak. Szeretnénk közelebb kerülni vásárlóinkhoz, hogy termékeinket gyorsabban megismerhessék, és ebben lesz segítségünkre kiváló értékesítő és terjesztő hálózatunk" - mondta Alan Song, az LG Electronics Magyar Kft. ügyvezető igazgatója.

"Az LG Electronics egy világszerte ismert márka, amely sok területen piacvezető. A cég a legnagyobb gyártó a DVD lejátszók, optikai meghajtók, CDMA telefonok, légkondicionálók, porzsák nélküli porszívók és mikrohullámú sütők piacán. Bízom benne, hogy az új leányvállalat a horvát piacon is megerősíti az LG vezető pozícióját rövid időn belül" - mondta Mario Medved, az LG Electronics horvát képviseletének igazgatója.

Az új Plazma TV különleges bemutatóján részt vettek a koreai nagykövetség és a magyarországi nagykövetség nagykövetei, valamint a ipari és kereskedelmi kamarák képviselői, illetve prominens üzletemberek. A sajtótájékoztató és az azt követő fogadás alatt a vendégek 10 új 42PC1RR Plazma TV-n követhették figyelemmel az esemény élő, illetve visszajátszott felvételét. Az egyik Plazma TV élőben közvetítette az Emerald bálteremben zajló eseményeket, míg a többi 5, 10, valamint 15 perces csúsztatással játszotta vissza a képet.

Hasonlóképpen demonstrálták az LG 80GB merevlemezes felvevővel ellátott Plasma TV előnyeit. A beépített merevlemezes felvevő közel 33 órányi normál minőségű videofelvételt tud tárolni, amely 17 db általános hosszúságú filmnek felel meg. A Plazma TV legnagyobb előnye a Time Shift funkció, amelynek köszönhetően a merevlemez automatikusan elkezdi rögzíteni a TV-adást , amikor a készüléket bekapcsoljuk. A műsor megállítható és visszapörgethető, hogy visszakeressük azt a jelenetet, amelyet éppen nem láttunk, úgy, hogy a későbbiekben egyetlen pillanatról sem maradunk lesz, hisz a felvétel folytatódik.

A 42PC1RR Plasma TV 2006-ban EISA díjat nyert. Az EISA (European imaging and Sound Association) több mint 20 ország 50 audió, mobilkommunikációs és video magazin szerkesztőségeinek szövetsége. Az új merevlemezes felvevővel ellátott Plazma TV 42 és 50 inches változatban kapható, továbbá a szintén merevlemezes LCD sorozat pedig a 37 és 42 inches változatokkal lett teljes.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban