Nyílt utcán megverték "Borat" alakítóját

Nyílt utcán megverték "Borat" alakítóját

2006. november 14. 07:59, Kedd
Sacha Baron Cohen brit komikus színészt, a Borat című, az amerikai mozikban pénteken bemutatott, és a hétvégén a legnagyobb bevételt hozó film főszereplőjét megverte New York-ban egy tréfát nem ismerő férfi - adta hírül A The Sun című brit napilap.

Az újság szerint Cohen ezekkel a szavakkal állította meg a vele szembe jövő férfit: "Tetszik nekem az ön öltözete. Nagyon sikkes. Eladná nekem, kérem? Ebben óhajtom magamévá tenni a szerelmemet". A férfi azonban nem értette a tréfát és többször is arcul csapta a színészt.

"Sacha nem tudott annak ellenállni, hogy az általa alakított Borathoz hasonló hülyének adja ki magát, de rossz alanyt választott. Feltételezem, hogy a fickó megtámadva érezte magát és ezért folyamodott tettlegességhez. Sachának szerencséje volt, hogy nem verték meg jobban" - fejtett ki a lapnak a színész egyik barátja.

Cohent sokkolták a történtek, de nem szenvedett sérülést. Borat, a "kazah riporter", akinek a szerepében Cohen fellép, szívesen játszik a kulturális sokkra, s a szélsőségektől sem riad vissza, hogy megbélyegezze az antiszemitizmust, az intoleranciát és az egyéb hasonló előítéleteket. A színész, aki Borat szerepében kazah újságíróként lép fel, ezzel kivívta kazah hatóságok haragját, de már meghívást is kapott Kazahsztánba.

A hírek szerint egyébként Cohen már aláírta a következő filmre szóló szerződését: a 42,5 millió dolláros költségvetésű filmben egy a tévéshow-iban szintén szereplő másik kedvenc figuráját, a Bruno nevű homoszexuális osztrák divattervezőt alakítja majd.

Szakértők szerint a film nem kavar majd akkora vihart, mint a Borat. Noha az ORF osztrák közszolgálati televízió a késő esti órákban sugározza Cohen show-ját, Ausztriában Bruno szereplése ellenére távolról sem keltett akkora figyelmet, mint Kazahsztránban.

Listázás a fórumban