Új LG Plazma TV gyár Mexikóban

Új LG Plazma TV gyár Mexikóban

2006. november 18. 11:38, Szombat
Az LG Electronics Plazma modulok gyártásba kezdett október 25-én új mexikói létesítményében.

A koreai cég még 2006 elején kezdte építeni a mexikói Reynosában található hatalmas Plazma modul előállító komplexumot, ahol a koreai Gumi városában készített Plazma paneleket rakják majd össze. Az LG stratégiai szempontból növeli gyártási kapacitását azért, hogy megfeleljen a piaci igényeknek.

A cég idén összesen 297 millió dollárt fordított a koreai Gumi városában található A3 Plazma panel gyártósor felállítására, valamint Plazma és Plazma modul gyártó létesítmények építésére a mexikói Reynosában és a lengyelországi Mlawában. A mexikói és lengyelországi gyárak 45 millió dollárba kerültek egyenként.

A fennmaradó nagyjából 200 millió dollárból épült fel a Gumiban található A3-2 gyártósor, ahol 180 000 panel gördül le havonta egy olyan új technológiának köszönhetően, amely egyetlen tábla üvegből hat panelt képes létrehozni, és a tervek szerint ezt a számot nyolcra növelik hamarosan. A legújabb gyártási technológiák alkalmazásával várhatóan 550 000 panelre növekszik majd a havi gyártási kapacitás.

A reynosai létesítmény beindulásával az LG immáron 4 Plazma modul gyár tulajdonosának mondhatja magát az alábbi régiókban: Mexikó (Reynosa), Lengyelország (Mlawa), Kína (Nanjing), Korea (Gumi). Minden egyes gyár egyfajta központi üzemként funkcionál az amerikai, az európai és az ázsiai kontinenst illetően.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban