Osztrák telefonos zsarolót füleltek le

Osztrák telefonos zsarolót füleltek le

2006. november 30. 09:11, Csütörtök
Sikeresen kivonták a forgalomból az osztrák hatóságok azt a 37 éves nőt, aki fél év alatt 11 000 zaklató és zsaroló telefonhívást bonyolított.

Ez az ügy az utóbbi évek egyik legkirívóbb stalking, vagyis zsarolási és zaklatási esete. A gyanúsított nemcsak felnőtt férfiakat és nőket, de kislányokat és kisfiúkat is felhívott, obszcén szavakkal és mondatokkal molesztálta őket, illetve különböző szexuális tettek elkövetésére próbálta meg rávenni a felhívott embereket. Ezenkívül többször is azzal fenyegette meg az áldozatait, hogy megöli őket.

A nő ellen több feljelentés is érkezett egész Ausztriából és állítólag a legkülönfélébb időpontokban és napszakokban zaklatta az embereket. A mölltali asszony lakásában a nyomozók a házkutatás során több bizonyítékot is találtak. Előkerült például a mobiltelefon és sok beszélgetés írásos jegyzete. Ennek ellenére az illető szemrebbenés nélkül tagadta, hogy ő követte volna el idén március 27. és szeptember 27. között a zaklatásokat és zsarolásokat.

Arról nem szól a fáma, hogy az osztrák rendőrség kezdeményezi-e nő esetleges elmeorvosi vizsgálatát, illetve hogy az asszonynak miből volt pénze ennyi hívás lebonyolítására.

Listázás a fórumban