Hasisos csoki az internetről

Hasisos csoki az internetről

2006. december 12. 11:32, Kedd
Táblánként 3,5 gramm hasist tartalmazott az a csokoládé, amelyből egy brit házaspár hat év alatt mintegy 20 ezer darabot adott el az interneten, és állításuk szerint nem is tudták, hogy az ilyesmi tilos.

Mark és Lezley Gibson jelenleg bíróság előtt áll az északnyugat-angliai Carlisle-ben Marcus Davies webmesterrel együtt, aki honlapjukat üzemeltette. A 42 éves pár elismerte, hogy 2000 óta 20 ezer tábla hasisos csokit adtak el az interneten multiplex szklerózisban szenvedő betegeknek, de nem tudták, hogy ez tilos. Davies bevallotta, hogy a "Kannabisz-terápia a szklerózis multiplexre" elnevezésű szervezet számára működtetett egy weboldalt.

Mark Gibson elmondása szerint végig abban a tudatban végezte munkáját, hogy "gyógyászati kényszerből" van szükség a kábítószeres édesség forgalmazására, és éppen ezért tevékenysége "jogi szempontból feddhetetlen." Gibson felesége, Lezley is ebben a betegségben szenved.

Bill Whitehead helyi rendőrtiszt is részt vett a tárgyaláson. Elmondta, hogy "nagyjából" tudták, mivel kereskednek Gibsonék, sőt, két alkalommal beszélgettek is róla a párral. A férj a rendőrökkel folytatott legutóbbi, 2002-ben történt beszélgetésükből azt szűrte le, hogy nyugodtan dolgozhatnak tovább, csak legyenek óvatosak.

A szklerózis multiplex a központi idegrendszer idült, gyulladásos betegsége. Az igen súlyos betegség oka bizonytalan, gyógyítani pedig rendkívül nehezen lehet.

Listázás a fórumban