Hat perces Apocalypto - jelenet a neten

Hat perces Apocalypto - jelenet a neten

2006. december 17. 13:38, Vasárnap
Mel Gibson friss Golden Globe-jelölt filmje, az Apocalypto hazánkba csak december 28-án jut el. De az érdeklődöknek addig is jöjjön egy több mint hat perces menekülési jelenet, melyben Jaguar Paw menekül az őt isteneiknek feláldozni kívánó maja vadászok elől.

Amerikában már sikerrel vetítik Mel Gibson legújabb botrányfilmjét, mely az Apocalypto címet viseli. A mozit hazájában is eredeti, maja nyelven vetítik angol felirattal, így a 64. Golden Globe-díjátadon is "csak" a legjobb idegen nyelvű film kategóriában indulhat csatába.


Az üldöző maják

A film hazai bemutatója december 28-án lesz. Aki nem bírja kivárni ezt a közel két hetet, vagy megunta az előzeteseket, annak ajánlom megtekintésre ezt a közel hét perces filmecskét, melyben a film főhőse, Jaguar Paw menekül az őt az isteneknek feláldozni kívánó maják elől.

A maja birodalom több mint 1000 évig létezett Amerikában, létrehozott egy hihetetlenül fejlett társadalmi, kulturális és tudományos eredményeket elérő lenyűgöző civilizációt, mely végül szinte egyik pillanatról a másikra összeomlott. A film hőse egy fiatal férfi, akit kitépnek addigi idillikus világából. Egy olyan út áll előtte, amit a kegyetlen zsarnokság és a félelem kövezett ki, és ami a biztos halálba vezet.

Amikor szembesül azzal, hogy társaival együtt a legkegyetlenebb módon fogják az isteneknek feláldozni, mindenre elszántan próbál megmenekülni, és hazajutni a családjához, szerelméhez. Mint az űzött vad, minden pillanatban az életéért menekül.

Listázás a fórumban