Bajban a Nintendo Wii

Bajban a Nintendo Wii

2006. december 15. 21:49, Péntek
3,2 millió csuklópántot cserél ki erősebbre a Nintendo, mert egyre több fogyasztó panaszkodik, hogy a Wii nevű játékkonzol mozgásérzéklős játékvezérlőjéről használat közben leszakad a pánt, és kisebb-nagyobb baleseteket okozva repül ki a kézből.

A pántról elszabaduló vezérlők több alkalommal törtek már be ablakokat, televízió-képernyőket és személyi sérülésekre is akadt példa. Csaknem az összes eddig eladott Wii pántja cserére szorul, és a BBC brit közszolgálati műsorszóró társaság honlapján megjelent hír szerint a Nintendo a DS és a DS Lite típusú konzolokhoz tartozó pántokból is visszahívott 200 ezer darabot.

A rendeltetésszerűen használt pántok a japán gyár szerint egyébként nem okozhatnak gondot, de ennek ellenére az összeset kicserélik. A forradalmian új, egykezes távvezérlővel ellátott Nintendo Wii, amely a szakértők szerint alapvetően értelmezheti át a videojátékok megszokott vezérlési módját, hatalmas sikerrel debütált novemberben az amerikai piacon, december elején pedig Japánban és Európában. Csak Európában 600 ezer darabot kapkodtak el két nap alatt, és csak azért nem többet, mert kifogytak a készletek.

Az első tanulságok szerint az újszerű távvezérlő használata izomlázat okozhat, a széles mozdulatok pedig a játékos környezetét is veszélyeztethetik. A Nintendo Wii éppen ezért minden játék előtt figyelmezteti a felhasználót, hogy ügyeljen a körülötte lévő emberekre és tárgyakra, a sűrű karmozdulatokat igénylő játékoknál pedig negyedóránként pihenésre felszólító üzenet jelenik meg a képernyőn.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban