Változások a Skype felső vezetésében

Változások a Skype felső vezetésében

2006. december 16. 09:23, Szombat
A Skype változást jelentett be két felső vezetői poszton. Alex Kazim, a Skype elnöke januárban megválik tisztétől és visszatér az eBay-hez.

A 8 éves eBay múltra visszatekintő Kazim a Skype 14 hónappal ezelőtti megvásárlásakor került a vállalat élére. Feladata a Skype termékfejlesztési és innovációs tevékenységének irányítása volt Niklas Zennstrom vezérigazgatónak alárendelve.

A Skype-nál eltöltött ideje alatt Kazim központi szerepet játszott a cég termékfejlesztési és tervezési infrastruktúrája hatékonyságának növelésében. Miután sikerrel segítette a Skype növekedését és integrálását az eBay-hez, Kazim visszatér eredeti munkahelyére és kulcsfontosságú stratégiai projekteket vesz kézbe az eBay-nél, beszámolási kötelezettséggel Meg Whitman elnök-vezérigazgatónak.

"Alex nagy segítséget nyújtott személyesen nekem és a Skype teljes vezetésének is a vállalat magasabb kategóriába emelésében" - jelentette ki Zennstrom. "Alex nélkül a Skype nem jutott volna olyan messzire, mint ahová mára eljutott. Sajnálom, hogy visszatér régi munkahelyére, de bizakodva tekintek az együttműködés folytatása elé új beosztásában Meg irányítása alatt." Kazim távozását követően Henry Gomez marketing igazgató, országigazgató kapott elnöki kinevezést. Új posztján tanácsadói feladatot lát majd el Zennstrom mellett és a legfőbb kapcsolattartó funkcióját tölti be az eBay és a PayPal felé.

Gomez 7 éves eBay múltat tudhat maga mögött és észak-amerikai általános igazgatóként 2005 novemberében lépett be a Skype-hoz, ahol az egyesült államokbeli és kanadai üzletág kiépítését vezette marketing igazgatóvá történt kinevezését megelőzően. Jelenlegi marketing feladatkörét az elmúlt hónapokban általa létrehozott központi marketing csapat veszi át Londonban.

Zennstrom és Janus Friis társalapító Gomezzel és a Skype többi vezetőjével egyetemben változatlanul a Skype üzletének globális kiterjesztésére, valamint az eBay és PayPal cégekkel való integrációra összpontosítja tevékenységét.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban