Apple - 50 százalékkal nőtt a forgalom az idén

Apple - 50 százalékkal nőtt a forgalom az idén

2006. december 16. 13:36, Szombat
Az Apple magyarországi bevétele 50 százalékkal nőtt az október végén zárult pénzügyi évben: az elmúlt 12 hónapban 9 ezer számítógépet, s több tízezer iPod-ot értékesített a társaság.

Emanuele Massimo, az informatikai termékeket és digitális zenelejátszókat-tárolókat (iPod) gyártó társaság magyarországi képviseletének vezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: az idén 2,4-szer több zenelejátszót adnak el, mint egy évvel korábban. Havonta átlagosan néhány ezer iPod talál gazdára, ám ennél konkrétabb adatokat nem közölt, amint anyavállalati előírásokra hivatkozva más gazdálkodási adatokat sem hozott nyilvánosságra.

Az Apple itteni bevételének 40 százaléka a zenelejátszókból, 60 százaléka pedig számítógépek és programok eladásából származik. Az amerikai cég Magyarországon eddig három márkaboltot nyitott, s jövőre is ugyanennyi létesítést tervezi. Ezen túlmenőn viszonteladókon, így például a Pannonon vagy a Libri hálózatán keresztül is értékesíti termékeit a fővárosban, a több vidéki nagyvárosban, így Pécsett, Miskolcon, Debrecenben és Dunaújvárosban.

Az eddig átadott Apple márkaboltok a helytől és kialakítástól függően 5-16 millió forintba kerültek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban