Sok adomány, sok csalás

Sok adomány, sok csalás

2006. december 20. 10:27, Szerda
Az adománygyűjtés nagyon szép gesztus, Németországban, Ausztriában, Svájcban, de a világ más országaiban, így hazánkban is várják az adományokat a civil szervezetek, szeretetszolgálatok, egyházak. Azonban nagyon sok csaló is járja az utcákat vagy az internet virtuális világát abban a reményben, hogy megkárosíthatják a hiszékeny adakozni vágyó embereket.

Ilyen kör e-mailekben adományokat gyűjtő csalókra hívta fel a figyelmet a Német Szociális Kérdések Központi Intézete (DZI). Burkhard Wilke, a DZI vezetője elmondta, hogy az embereknek gyakorlatilag esélyük sincs arra, hogy az e-mailben adományokat gyűjtőket ellenőrizzék, így a segítségnek szánt pénz gyakran a bűnözők bankszámlájára kerül.

Az internet világában pedig különösen nehéz bárkit is nyomon követni, hiszen a világhálón nagyon könnyen el tud tűnni az, akinek vaj van a füle mögött és nem akarja, hogy megtalálják. Ráadásul a helyzetet bonyolítja és egyre komolyabb problémát jelent az is, hogy sok szervezet nem mer elektronikus levélben segítséget kérni, mert attól félnek spamküldőknek bélyegzik őket.

Listázás a fórumban