Számítógépek tiszadobi állami gondozottaknak

Számítógépek tiszadobi állami gondozottaknak

2006. december 20. 10:44, Szerda
Számítógépekkel segíti egy gazdasági társaság a tiszadobi roma kisebbségi önkormányzatot és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen működő Volt Állami Gondozottak Országos Egyesületét; az eszközök a hátrányos helyzetű gyermekek képzését segítik a községben.

Az öt számítógépet és a tíz monitort Tamás Zsolt, a társaság pénzügyi és számviteli osztályának vezetője adta át Gallyas Józsefnek, a Volt Állami Gondozottak Országos Egyesülete elnökének, a nemzetiségi helyhatóság tagjának. Tiszadobon az Oktatási Minisztérium Tanoda-programja keretében szerveznek felzárkóztató képzést a hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulási esélyegyenlőségének javítására.

A képzésen délutánonként a település általános- és középiskolásai, valamint a helyi gyermekotthonban élő, állami gondozott fiatalok vesznek részt. A diákokat egyénre szabott tanterv alapján oktatják, mindenki abból a tantárgyból kap segítséget, amelyben a leggyengébben áll iskolájában.

A Volt Állami Gondozottak Országos Egyesülete két évvel ezelőtt alakult meg a szabolcsi településen, s mint azt Gallyas József elmondta: a szervezet vezetői sorstársaiknak igyekeznek hatékony segítséget nyújtani életkörülményeik javításához. Az otthonokból kikerülő fiatalok tanulását, munkához jutását egyaránt támogatják, sőt a lakáshoz jutásukat is segítik.

A tiszadobi székhellyel működő országos egyesületnek már 1500 tagja van, s a tehetősebb egykori állami gondozottak jelentősen mértékben támogatják sorstársaikat. A Nyírerdő Zrt. adományával az egyesület a multimédiás kapcsolattartás feltételeit is javítja kívánja a szerveződés és az ország minden részében élő volt állami gondozottak között. A cég már korábban is adományozott multimédiás eszközöket a Tiszadobi Általános Iskolának és a gyermekvárosnak - emlékeztetett a most átvett adományt jelentőségét méltatva Gallyas József.

Listázás a fórumban