Felvásárlások a szerencsejáték-szoftver piacon

Felvásárlások a szerencsejáték-szoftver piacon

2007. január 2. 23:59, Kedd
Az online-szerencsejátékok lebonyolításához szükséges szoftvereket fejlesztő Playtech megállapodott a PartyGaming Plc portálüzemeltetővel, hogy továbbra is az általa szállított platformot használják majd az Empire Online-tól és az International Online-tól várhatóan hamarosan a PartyGaminghez kerülő internetes szerencsejáték-portálok.

A négy évre szóló megállapodás előzménye, hogy a PartyGaming 19,2 millió fontos (37,96 millió dollár) felvásárlási ajánlatot tett az Empire online-játékokat kínáló üzletágára, illetve 14 millió fontért megveszi másik versenytársa, az International Online hasonló ágazatát is.

Az online-szerencsejátékokat kínáló társaságok piacán az indította el a felvásárlási hullámot, hogy tavaly október közepén el kellett hagyniuk az amerikai piacot, mert életbe lépett az a törvénymódosítás, amely lehetetlenné teszi az internetes fogadást, mivel nem engedi, hogy bankok, illetve hitelkártya-társaságok ilyen címen fizetéseket teljesítsenek. Addig az USA volt a 12 milliárd dolláros iparág vezető piaca, innen származott a társaságok bevételeinek döntő hányada, a PartyGaming esetében például 80 százaléka. A washingtoni döntés miatt azonban a társaság elveszítette piaci kapitalizációjának 70 százalékát.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások