Újabb videó Szaddám Huszein holttestéről

Újabb videó Szaddám Huszein holttestéről

2007. január 9. 09:12, Kedd
Új videofelvételt tettek közzé a kivégzett Szaddám Huszein volt iraki diktátor holttestéről kedd hajnalban az interneten.

A felvételen, amelyet feltehetően mobiltelefonnal készítettek, a kamera a lábától fogva pásztázza végig a volt iraki vezető lepellel letakart tetemét. A felvétel röviddel azután készülhetett, hogy Szaddámon végrehajtották a kötél általi halálos ítéletet. A felvételen a leplet a fej magasságában visszahajtották, látható Szaddám feje és nyaka. A fej 90 fokos szögben jobb felé természetellenesen kifordult, és kör alakú, nyílt véres seb látható a nyakán.

A 27 másodperces videofelvételt egy iraki internetes honlapon tették közzé, amelyről köztudott, hogy a szaddámi rendszerben uralkodó, de az amerikai invázió után betiltott Baasz Pártot támogatja. "Új film néhai halhatatlan mártírunkról, Szaddám Huszein elnökről" - áll a honlapon.

Szaddám Huszeint, akit az iraki rendkívüli törvényszék november 5-én ítélt halálra emberiesség ellen elkövetett bűntények miatt, miután felelősnek találta 148 dudzsaili síita lakos 1982-ben elkövetett meggyilkolásában, december 30-án végezték ki. A kivégzésről titokban készített, szintén az interneten közétett korábbi videofelvétel azt mutatta, hogy őrei kigúnyolják az elítéltet.

Listázás a fórumban