10 gigabit egy kínai egyetemen

10 gigabit egy kínai egyetemen

2007. január 15. 12:46, Hétfő
Intelligens, 10 Gigabites campus hálózatot épített ki a ProCurve a Hunan Institute of Engineering Egyetemen.

A Hunan Institute of Engineering, a Kína Hunan tartományában lévő Xiangtan városának 55 éve működő műszaki egyeteme 2005-ben egy közel 5 négyzetkilométer területű új egyetemi negyedet, campust épített fel. A bővítés azért vált szükségessé, hogy megbirkózzanak az oktatási követelményeknek és a hallgatók létszámának a növekedésével. Az új campus az egyetem két régebbi negyedéhez nagy teljesítményű optikai szálas kapcsolatokkal csatlakozik.

Az új campus hálózatának a tervezésekor a következő szempontokat tartották szem előtt: fejlett technológia alkalmazása, megbízhatóság, biztonság, méretezhetőség, nyitottság, költséghatékonyság, valamint az egyszerű menedzselhetőség és karbantartás. A cél az volt, hogy a három campust egy olyan nagy teljesítményű és különösen megbízható hálózattal kapcsolják össze, amelynek a core rendszerét többszörös 10 Gigabit sebességű Ethernet kapcsolatokkal rendelkező, fejlett multi layer eszközökkel alakítják ki.

Az eredeti campus hálózatot 1999-ben telepítették. Mivel a felhasználók és a hálózati szolgáltatások száma az elmúlt években jelentősen növekedett, a hálózaton a sávszélességhez, a stabilitáshoz, a lefedettséghez valamint a hálózati menedzseléshez és üzemeltetéshez kapcsolódó problémák egyre gyakrabban merültek fel. Az új campuson a beépített terület több mint 200 ezer négyzetméter, beleértve az oktatói és az adminisztrációs irodákat valamint a hallgatók szobáit. A három campus nyolc kilométer távolságra van egymástól, és az őket összekapcsoló nagy sebességű hálózat révén mindenütt ugyanazt az oktatási és irodai környezetet sikerült elérhetővé tenni.

A digitális campushálózat alapját a hálózati kábelezés és a hálózati készülékek adják. Az Egyetem új kábelrendszer és új hálózati eszközpark beszerzése mellett döntött: a kábelrendszernél 20 év, a hálózati eszközöknél pedig hat év az elvárt élettartam. Az új hálózati beruházás előnyeinek a maximális kihasználása érdekében az Egyetem nyomatékosan ragaszkodott a nyílt szabványokhoz, az átfogó és részletes hálózati tervezéshez, valamint a hatékony hálózat menedzsment kialakításához.

A projekt 2005. szeptemberében indult el. A Hunan Institute of Engineering, a HP China és az integrátor, a CGOG International Economic & Trading Co. szoros együttműködésének köszönhetően a telepítés befejeződött és nemrég indult el a beüzemelési fázis. A projekt eleget tesz mind az egyetemi negyed hálózati alkalmazásai által támasztott igényeknek, mind pedig a valamennyi hálózati felhasználó biztonsági hitelesítése iránti követelményeknek. A hálózatmenedzserek a felhasználó jellemzői alapján személyre szabott szolgáltatásokat tudnak biztosítani a számukra, valamint olyan biztonsági stratégiát megvalósítani, amely független mind a felhasználó aktuális helyétől a campuson, mind pedig az aktuális hozzáférés módjától.

A core eszközök, a 9408sl és a 9308m kapcsolók képesek IPV6 kezelésre, ami biztosítja, hogy megfelelnek majd a hálózattal szembeni esetleges jövőbeli követelményeknek is. A HP globális és egységes, korlátlan és ingyenes hardver garanciáját és ingyenes szoftver frissítését kiterjesztették valamennyi eszközre. Ez az Egyetem jelenlegi beruházására a maximális védelmet nyújtja.

A hálózat teljes kiépítésével a Hunan Institute of Engineering hatékonyan tudja támogatni a multimédia alkalmazásokat, amelyek egyesítik a szöveg, hang és videó átvitelt, a három campus összekapcsolásával pedig megbízható kommunikációs platformot biztosít az Egyetem hallgatóinak és személyzetének. Napjainkban a Hunan Institute of Engineering rendelkezik az egyik legfejlettebb egyetemi hálózattal Hunan tartományban, vagy akár egész Kínában.

Listázás a fórumban