Finn SMS-regény

Finn SMS-regény

2007. január 28. 10:26, Vasárnap
Egy finn író rövid szöveges üzenetekben meséli el egy, a munkáját feladó és a világot körbeutazó informatikai vezető életét.

Hannu Luntiala nemrég jelentette meg The last message, vagyis Az utolsó üzenet című regényét, amelyben 330 oldalon keresztül írja le egy finn informatikai vezető kalandjait. A szakember feladja a munkáját és úgy dönt, beutazza az egész világot, eljut Európa számos országába és Indiába is.

A regény hőse SMS-ek segítségével tartja a kapcsolatot a barátaival és a rokonaival. A mű 1000 SMS-ből áll, melyek az életszerűség kedvéért tele vannak helyesírási hibákkal és rövidítésekkel. Minden SMS legfeljebb 160 betűt tartalmaz. Luntiala műve nem az első ilyen alkotás. 2004-ben Qian Fuzhang kínai író készített SMS-regényt, amelynek a folytatását minden nap reggel 10 órakor megkapták az ezt igénylő előfizetők.

Érdekesség, hogy az új őrület már Japánban is két éve tart és tavaly decemberben a szigetországban még irodalmi pályázatot is kiírtak, amelyen mobilon írt művekkel lehetett indulni.

Listázás a fórumban