Paródia az élen Amerikában

Paródia az élen Amerikában

2007. január 29. 12:27, Hétfő
Amerikában - meglepetésre - a kasszasikereket kifigurázó Epic Movie érte el a legnagyobb bevételt a hétvégén. A vígjátékban a Karib-tenger kalózaitól kezdve a Narnia krónikáin keresztül a Kígyók a fedélzetenig minden sikeresebb film megkapta a saját paródiáját.

Karib-tenger kalózai, Casino Royale, Narnia krónikái, Kígyók a fedélzeten, Charlie és a Csokigyár. Öt film, öt különböző stílus és mégis van bennük valami közös. Az Epic Movie készítői mindegyik elé görbe tükröt tartottak. Sajna a gyártási költségek nem ismertek, ám a 20 milliós nyitány elég elfogadható kezdésnek nevezhető. Ha nem lesz komolyabb nézőszámcsökkenése, egy 50-60 milliós végeredményt jósolok.


Egy újabb kalóz a Karib-tengerről

Az ezüstérmet egy újabb friss hús, a sztárokkal megtűzdelt Smokin' Aces szerezte meg. Ben Affleck, Andy Garcia, Alicia Keys, Ray Liotta, Jeremy Piven és Ryan Reynolds mellett Peter Berg is szerepelnek ebben az akció-vígjátékban. A 17 millió dolláros büdzsével készült film 14 millióval kezdett, így akár három-négyszeres hasznot is termelhet.

Harmadik az Éjszaka a múzeumban, mely jelen pillanatban 220 milliós bevételnél tart és ráadásul továbbra is heti 15-20 milliót termel. Nagyon szép eredmény. Negyedik a Catch and Release, melynek elkészítésében Kevin Smith csak, mint színész vett részt. A filmben Jennifer Garner vőlegénye halála után barátaihoz menekül, akik megpróbálják felvidítani.


A 47-es ügynök és Elektra egy filmben

A dráma mindössze 8 millióval kezdett, ám alig 25 millióba került, szóval még bármi lehet belőle. A hét vesztese egyértelműen a két hétig vezető Stomp the Yard, mely most már csak az ötödik. Az Eddie Murphy számára akár Oscar-díjat is hozható Dreamgirls szép lassan baktat a 100 milliós bevétel felé és jelenleg a hatodik.

Murphy Oscar-vetélytársa Will Smith, aki itt is szorosan követi. A boldogság hajszolása című drámája továbbra is komoly érdeklődésre tart számot. A Pan's Labyrinth után a szintén jelölt A királynő következik. A sort végül a megbukott The Hitcher zárja.

A héten egyedül a horror-thriller műfaját gyarapító The Messengers, valamint a Diane Keaton főszereplésével forgatott Because I Said So tarthat számot komolyabb érdeklődésre.

Listázás a fórumban