A Graphisoft elnöke az év üzletembere

A Graphisoft elnöke az év üzletembere

2007. január 29. 12:11, Hétfő
Az Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" ("Az év üzletembere") üzleti díjakat Magyarországon negyedik alkalommal vasárnap este ünnepélyes gála keretein belül adták át.

A Hotel Intercontinentalban megrendezett gálaest keretében a hazai üzleti és politikai élet neves személyiségei jelenlétében díjazták Magyarország kimagasló vállalkozóit. A rangos eseményt részvételével tisztelte meg Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke és Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter. Számos Budapestre akkreditált diplomata, köztük April Foley, az Egyesült Államok nagykövete is jelen volt az "Entrepreneur Of The Year" gálaesten. Az est díszvendégei között továbbá számos országgyűlési és Európa Parlamenti képviselőt köszönthetett az Ernst & Young.

Az Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" ("Az év üzletembere") díj hazai pályázóinak és győzteseinek Havas István, az Ernst & Young magyarországi vezérigazgatója gratulált először. "Megtiszteltetés, hogy ezen az estén igazi győzteseket, kiemelkedő üzletembereket köszönthetünk. Ők az üzleti élet példaképei, akik szakmájuk szeretetével és elhivatottságukkal építették fel sikeres vállalkozásaikat. A gálaesten a kivételes teljesítmények mögött álló embert ünnepeljük és állítjuk a figyelem középpontjába, követendő mintaként a jövő generációi számára."

A kiemelkedő presztízsű üzleti fődíjat az idei győztes Demján Sándor (2005), Dr. Kürti Sándor (2004) és Csányi Sándor (2003) után vehette át. A szigorú nemzetközi kritériumrendszernek megfelelően "Az év üzletembere", Bojár Gábor, a Graphisoft SE Európai Rt. elnöke figyelemreméltó vállalatvezetés-technikai elvei, és innovatív ugyanakkor emberközpontú vállalati kultúrája mellett példamutató, társadalmilag felelős személyiségével nyerte el a Független Bíráló Bizottság bizalmát. Munkásságával nemcsak saját vállalkozását virágoztatta fel, de rajta keresztül a szélesebb társadalom gazdasági színvonalát is növelni tudta.


A "Jövő ígérete", Kovács Zoltán, a Kirowski Zrt. vezérigazgatójaként az elmúlt 6 évben ígéretes vezetői készségekről tett tanúbizonyságot, és újító üzleti megoldásaival kiugró, fenntartható növekedési ütemet produkált vállalkozásában. Váradi József, a WIZZ Air Hungary Kft. vezérigazgatója, a 2006-ban megválasztott "Merész újító", az általa képviselt közlekedési szektorban 2003 óta egyedülállóan innovatív és merész üzleti megoldásokat vezetett be, emellett magas színvonalú teljesítményeket ért el vállalkozásában kitartó és következetes munkája eredményeként.

Az Ernst & Young nemzetközi védjegyoltalommal ellátott üzleti elismerésének hazai díjazottjait a Független Bíráló Bizottság választotta ki, nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján. "A Bizottság által keresett üzletemberek legfőbb ismérve az volt, hogy egyéniségük, tevékenységük és hitük az általuk vezetett vállalat sikerein és a szakmai környezetükön messze túlmutatva pozitív hatást gyakoroljon gazdaságunk és egyre több ember életére. Befolyásukat, hatalmukat, energiájukat pedig fordítsák egyre szélesebb környezetük jobbítására"- mondta Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke, és az idei Független Bíráló Bizottság elnöke.

Bojár Gábornak még nem ért véget a verseny, hiszen ő képviseli majd Magyarországot az Ernst & Young "World Entrepreneur Of The Year" gáláján, Monte Carlo-ban. A világszintű megmérettetésen az egyes országok Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" fődíjának nyertesei vesznek részt. Hasonlóan a nemzeti versenyekhez, itt is független bírák hoznak majd döntést a legkiválóbb nemzetközi vállalkozó személye felől, az egyes országokban választott "Az év üzletembere" díjazottak közül.

Bojár Gábor 1982-ban programozó társával együtt alapította meg a Graphisoft gmk-t azzal a céllal, hogy saját fejlesztésű szoftvereivel lépjen ki a nemzetközi piacra. Korát megelőzve a világon elsőként fejlesztett ki számos vezető modellező programot, köztük az ArchiCAD-et, amelyek mára világszerte az építészek nélkülözhetetlen eszközeivé váltak. Bojár Gábor vezetésével és irányításával a vállalat úttörő tevékenysége és folyamatos technológiai innovációja révén a Graphisoft 1988-ra a szegmens európai piacvezetőjévé válik. 1998-ban a frankfurti, 2000-ben a budapesti értéktőzsdén kerül bejegyzésre.

A Graphisoft ingatlanberuházása Budapest egyik mintaértékű építészeti megoldásává vált és a multinacionális IT cégek mellett biotechnológiai laboratóriumnak is otthont ad. Bojár Gábor kiemelkedő üzleti érzéke és vállalkozó szelleme mellett elismert vezető, aki büszke kollégáira és ösztönző munkatársként irányítja vállalatát. Kezdettől fogva fontos volt számára az értékteremtés, értéknövelés; vállalkozói tevékenysége mellett több olyan társadalmi funkciót tölt be, amelyekkel a hazai üzleti kultúra fejlesztéséhez kíván hozzájárulni. Kiemelt figyelmet fordít az oktatás támogatására ingyenes szoftver-juttatások és a középiskolai matematikát segítő alapítványán keresztül.

Bojár Gábor és vállalata eredményességét több hazai és nemzetközi díj fémjelzi. A számos elismerés között 1996-ban Eötvös Lóránd-díjat, 1997-ben Széchenyi-díjat kapott, később munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tűntették ki.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban