Egyszerre öt szoftvercsaládját frissítette az Oracle

Egyszerre öt szoftvercsaládját frissítette az Oracle

2007. február 1. 12:34, Csütörtök
A 24 óra alatt hat földrészt bejáró Applications Unlimited rendezvénysorozatán öt jelentős termékcsaládjának új verzióját jelentette az Oracle.

Az Oracle E-Business Suite R12, a JD Edwards EnterpriseOne 8.12 és a JD Edwards World A9.1 vállalatirányítási rendszerek, a Siebel CRM 8.0 piacvezető ügyfélkapcsolat-menedzsment rendszer, a PeopleSoft Enterprise R9.0 piacvezető HR szoftver egyidejű bejelentése példa nélkül álló termékbevezetést jelent a szoftverpiacon. Az Oracle követi az Applications Unlimited programját, amelyben vállalta a saját maga által fejlesztett és a felvásárolt termékeinek folyamatos fejlesztését és hosszútávú támogatását. A mai bejelentések Magyarországon több mint 200 felhasználó szervezet számára különösen jelentősek, mert ők az Oracle támogatási szolgáltatása keretében frissíthetik rendszereiket az új, plusz funkciókat nyújtó verziókkal.

Az Oracle közvetlen konzultációkat folytatott különböző felhasználói csoportokkal annak érdekében, hogy valóban az ügyféligényekkel találkozó fejlesztések kerüljenek az új verziókba, így a termékek ténylegesen megfeleljenek az ügyfelek elvárásainak.

"Fontos mérföldkő a mai nap, amikor öt termékcsalád új, jelentősen fejlesztett verzióját jelentetjük meg. Az Oracle az új kiadásokkal is bizonyítani kívánja, hogy meghirdetett stratégiája szerint védi és erősíti az ügyfelek meglévő beruházásainak értékét, mégpedig az Oracle horizontális, egyedi vagy iparág-specifikus megoldásainak területén egyaránt" - emelte ki Charles Phillips, az Oracle elnöke. "Az Applications Unlimited programmal az Oracle a legmagasabb színvonalú infrastruktúra-technológiát, és ezzel együtt rögtön az új generációs képességeket kínálja, miközben az ügyfél választhatja meg az alkalmazások - újralicencelés nélküli - verziófrissítésének időpontját. Ilyen még nem volt a szoftveriparban." - folytatta az elnök.

Oracle E-Business Suite Release 12: A globális üzleti megoldás. Az Oracle E-Business termékcsaládon belül az Oracle 18 új modullal, 2443 új fejlesztéssel jelentkezik, ezen belül számos funkció támogatja, hogy a nemzetközi szervezetek tényleg globális léptékben tudjanak gondolkodni és döntéseket hozni, javíthassák versenyképességüket, és globális irányítás mellett legyenek képesek a költségek mérséklésére és a teljesítmény növelésére. Lásd az Oracle E-Business Suite R12 verziójára vonatkozó külön sajtóközleményt.

PeopleSoft Enterprise Release 9.0: Még több érték. Az Oracle szintén ma mutatta be a PeopleSoft Enterprise Human Capital Management (HCM) 9.0 verzióját is, amely zászlóshajónak számít a PeopleSoft Enterprise 9 termékcsaládon belül. A PeopleSoft Enterprise R9 verzió 2 új terméket és mintegy 1478 fejlesztést foglal magában. A PeopleSoft Enterprise HCM új verziója az egész nagyvállalatra kiterjedő, különleges irányítási képességeket kínál. A PeopleSoft Enterprise 9 termékcsalád többi alkalmazásához hasonlóan az Oracle Fusion Middleware biztosítja azt az átfogó, szabványos platformot, amely a technológiák és alkalmazások sokféleségének kezelését megkönnyíti az ügyfelek számára.

Siebel CRM 8: Újjászülető CRM. A Siebel CRM termékcsalád tíz új modult és 366 fejlesztést magában foglaló új kiadásával az Oracle iparágspecifikus CRM irányába tett erőfeszítései válnak valóra. A rendszer hozzásegíti a vállalatokat ahhoz, hogy az üzleti működés ügyféligényeken alapuló átalakításán keresztül tudjanak növekedni. Új, feladat alapú felhasználói interfészével, nagyvállalati keresési képességeivel, SOA-kész CRM-funkcióival és a felhasználói interakciókat követő, valós idejű betekintést nyújtó, beépített üzleti intelligenciával együtt az új kiadás felgyorsítja a bevezetés folyamatát, javítja az üzlet reagálóképességét és növelt értéket kínál a nagyvállalat számára.

JD Edwards World A9.1: Reneszánsz-kiadás. Tíz év óta ez a JD Edwards World első jelentős kiadása. Az új verzió 4 új modult és 1297 fejlesztést foglal magában. Globális vállalatok számára támogatást nyújt az előírásoknak való megfelelőség és a működési kiválóság biztosításában, a technológia és a képességek fejlesztésében.

JD Edwards EnterpriseOne 8.12: Tartós innováció. JD Edwards EnterpriseOne 2006 tavaszán kiadott legutóbbi verziója 5 új terméket foglal magában, köztük az új Operational Sourcing modult, továbbá három új modult az élelmiszer és üdítőital ágazat számára, továbbá 291 fejlesztést tartalmaz. A JD Edwards Enterprise One 8.12 lokalizál magyar változatát is ma jelenti be a cég.

Az Applications Unlimited program fő értéke nem más, mint hogy az ügyfelek már jelenleg meglévő beruházásainak keretein belül kihasználhatják a következő generációs technológiákat. Ehhez az Oracle vezető adatbázis-technológiájához és Fusion köztesszoftver-technológiájához való integráció, illetve certifikálás szükséges. Az Oracle Alkalmazások új verziói új generációs, szerepkör-alapú analitikákat, átfogó alkalmazásfelügyeletet, integrációs lehetőségeket, keresési funkciókat, törzsadatkezelést, valamint XML-alapú jelentéskészítési funkciókat biztosítanak.

Az Oracle új alkalmazáscsaládjai például szerepkör-alapú analitikákra támaszkodva olyan előre definiált analitikákat kínálnak, amelyek a heterogén rendszerekből szerzett információkat egységes nézetben képesek megjeleníteni az Oracle Portal felületen. Az Oracle Alkalmazások az Oracle Enterprise Manager segítségével menedzselhetők, ami úgy javítja az alkalmazásszolgáltatás teljesítményét és minőségét, hogy közben a rendszerfelügyeleti költségek csökkennek.

A nyitott és fenntartható integráció biztosítása az új generációs technológia alapvető komponensét képezi. Az Oracle Alkalmazások kiterjedt webszolgáltatásokat és üzletiesemény-kezelést biztosítanak, lehetővé teszik üzleti folyamatok modellezését, és publikált webszolgáltatás-könyvtárat kínálnak. Az Oracle előre elkészített, tartós integrációkat kínál különféle termékcsaládjaihoz, illetve specifikus iparágak számára.

Az Oracle - szintén mai eseményhez kapcsolódóan - ismertette az Oracle Fusion Alkalmazások koncepcióját, amely a cég következő generációs alkalmazáscsaládjának alapját jelenti, és amelynek fejlesztése a fenti termékek fejlesztésével párhuzamosan folyik. A tervek szerint az Oracle Fusion köztesszoftveren alapuló Oracle Fusion Alkalmazások a szoftveripar első, teljes mértékben szabványokra épülő, SOA-alapú alkalmazáscsaládját alkotják majd. A Web 2.0 alapelveire építve az Oracle Fusion Alkalmazások ugrásszerűen javítják mind a felhasználók, mint a partnerek termelékenységét, miközben a tulajdonlási költségek jelentős csökkenésére lehet számítani.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban