A mobilszolgáltatók védik a gyerekeket

A mobilszolgáltatók védik a gyerekeket

2007. február 6. 17:05, Kedd
A vezető európai mobilszolgáltatók megállapodást írtak alá kedden Brüsszelben a mobiltelefont használó kiskorúak védelméről.

Az Európai Bizottság közleménye szerint a megállapodás megfelel a gyermekek biztonságáról és a mobiltelefonokról tartott nyilvános konzultáció eredményeinek, amelyeket az uniós testület ugyanaznap tett közzé. A megállapodásban a mobilszolgáltatók vállalják, hogy 2008. februárig önszabályozó kódexet hoznak létre.

"Ez a megállapodás fontos előrelépés a gyermekek biztonsága érdekében" - nyilatkozott Viviane Reding, információs társadalomért és médiáért felelős biztos. "Gratulálok a mobiltelefon ágazatának a kiskorúak védelme érdekében tett lépésekért."

A vezető mobilszolgáltatók Reding asszony kezdeményezésére, a gyermekek védelme érdekében csatlakoznak a fiatal tizenévesek és a gyermekek biztonságosabb mobiltelefon használatáról szóló európai keretmegállapodáshoz. Megegyeztek abban, hogy figyelemfelhívó kampányokat rendeznek szülők és gyermekek részére, a kereskedelmi tartalmat osztályozzák az illem és a megfelelőség nemzeti szabványai szerint, és küzdenek a mobiltelefonokon megjelenő illegális tartalom ellen.

Listázás a fórumban