Szerb ajánlat a montenegrói mobilszolgáltatói licencre

Szerb ajánlat a montenegrói mobilszolgáltatói licencre

2007. február 17. 08:44, Szombat
A Telekom Srbija vezetésével alakult konzorcium tett egyedül ajánlatot a harmadik montenegrói mobil szolgáltatói licencre (előtag: 068).

Szerb médiajelentések szerint a csoport 16 millió eurót ajánlott fel a licencért, valamint további beruházásokra tett ígéretet 90 millió eurós nagyságrendben. A minimális ajánlati összeget 6 millió euróban szabta meg a privatizációs ügynökség.

Telekom Srbija konzorcium tagja az a holland Ogalar B.V. vállalat is, amely az értesülések szerint szoros kapcsolatokat ápol Miroslav Miskovic szerb vállalkozóval, a legnagyobb szerbiai áruház lánc, a Delta tulajdonosával. A 650 ezres lakosságú Montenegróban két mobilszolgáltató működik, a ProMonte (069) Telenor-leányvállalat, valamint a Monet (067), a Magyar Telekom érdekeltsége.

A viszonylag alacsony lakosságszám és magas mobiltelefon penetráció jócskán csorbította a harmadik szolgáltatói licenc vonzerejét. Az eredetileg szintén érdeklődő Mobilkom Austria végül elállt ajánlattételi szándékától. A licenc iránt érdeklődött még a korábbi miniszterelnök Milo Djukanovic testvére Aco Djukanovic cége, a MonteNova, valamint a luxemburgi Komsel is.

Listázás a fórumban