Vételi ajánlat a Bookline részvényeire

Vételi ajánlat a Bookline részvényeire

2007. február 16. 16:12, Péntek
A Közép Európai Média és Kiadói Szolgáltató által tett, 905 forintos vételi ajánlatot a Bookline igazgatósága elfogadásra javasolja.

A Közép Európai Média és Kiadói Szolgáltató Zrt. 2007. február 1-én nyilvános vételi ajánlatot tett a Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyrt. valamennyi, az ajánlattevő tulajdonában nem lévő, "A" sorozatú, 100 forint névértékű, dematerializált, szavazati jogot biztosító, a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában szereplő törzsrészvényének megvásárlására, részvényenként 905 forintos vételáron.

Az igazgatóság a jelenleg rendelkezésre álló információk, ismeretek és dokumentumok alapján minden, a nyilvános vételi ajánlatban érintett részvényesének az ajánlat elfogadását javasolja.

Az igazgatóság véleménye kialakításakor figyelembe vette azt a körülményt, hogy az ajánlati ár fentiekben meghatározott összegének megállapítása a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően történt. A részvények tőzsdei bevezetése óta 107 kereskedési nap telt el, amelyből 59 napon történt a részvényekkel kereskedés. Az ajánlati ár némileg meghaladja az 59 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárát, melynek értéke 900,3959 forint. Ugyanakkor a BÉT-en a részvényekre vonatkozó utolsó tőzsdei kötés alapján a záróár 2007. január 30-án 1000 forint volt.

Mindazonáltal az igazgatóság felhívja a részvényesek figyelmét, hogy az ajánlat elfogadása nem minősül tőzsdei tranzakciónak. A magánszemély részvényeseknek célszerű mérlegelniük az ajánlat azon kitételét, amelynek értelmében az ajánlattevő vállalta, hogy az ajánlati időszak lezárását követően tőzsdei vételi megbízást ad a társaság részvényeire 900 forintos vételáron. Az így eladott részvények után 20 százalékos tőzsdei ügyletből származó adót kell megfizetni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban