Közösségi hálózat-építőt vett a Cisco

Közösségi hálózat-építőt vett a Cisco

2007. február 21. 14:16, Szerda
A Cisco bejelentette, hogy megállapodást kötött a közösségi hálózati megoldások piacvezető szállítójaként számon tartott Five Across cég megvásárlásáról.

A san franciscoi székhelyű Five Across saját fejlesztésű Connect Community Builder közösségépítő platformjával a cégek webhelyeiket nagyon egyszerűen teljes körű közösségi funkciókkal bővíthetik, és a felhasználók által létrehozott tartalmakkal - megosztott hang-, video- és képfájlokkal, blogokkal, webes közvetítésekkel (podcast) és profilokkal - tehetik színesebbé.

Ezekkel a kapcsolattartó funkciókkal a cégek javíthatják az ügyfelekkel kialakított párbeszédet és fejleszthetik webhelyeik általános használhatóságát. A közösségi hálózati funkciók különösen a médiacégek, sportszövetségek, rajongói csoportok, illetve bármely olyan szervezet érdeklődésére tarthatnak számot, amely internetes közönségével kialakított kapcsolatát kívánja fejleszteni.

"A Cisco felfogása szerint a hálózat az a platform, amelyen keresztül a szervezetek tagjaikkal, illetve az emberek egymással kapcsolatot tarthatnak fenn" - nyilatkozta Dan Scheinman alelnök-helyettes, a Cisco médiamegoldásokért felelős csoportjának (CMSG) igazgatója. "A Five Across felvásárlásával a Cisco jelentős lépést tesz annak érdekében, hogy ügyfeleinek a végfelhasználók számára hasznosabb és jobban használható webhelyek elkészítéséhez nyújtson hathatós segítséget."

A Five Across céget 2003-ban alapították, és 11 alkalmazottat foglalkoztat a kaliforniai San Francisco városában. A tranzakció eredményeként a Five Across csapata és termékportfoliója a Dan Scheinman vezetése alatt álló CMSG keretén belül fog működni. Az ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2007-es üzleti évének harmadik negyedévében, 2007. április 28-ig kerül sor.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások