Jó eredmények a Hewlett Packardnál

Jó eredmények a Hewlett Packardnál

2007. február 21. 09:51, Szerda
Erőteljesen növelte nyereségét a Hewlett-Packard számítástechnikai csoport idei üzleti évének első negyedében elsősorban a személyi számítógép, illetve a nyomtató üzletág jó szereplésének köszönhetően.

Az amerikai csoport az év egészben is jó eredményekre számít. A januárral végződött első negyedben az adózott eredmény 26 százalékkal 1,5 milliárd dollárra, a részvényarányos nyereség 55 centre nőtt az egy évvel korábbi 42 centről, az érbevétel 11 százalékkal 25,1 milliárdra emelkedett. A legnagyobb mértékben, 40 százalékkal a hordozható számítógépek eladása nőtt, az asztali számítógépeké viszont 1 százalékkal visszaesett: a számítógépek eladása összességében 17 százalékkal 8,7 milliárd dollárra nőtt. A nyomtató üzletágban hét százalékkal 7 milliárd dollárra emelkedett az árbevétel.

Az értékesítés felfutásának köszönhetően a HP a tavalyi év végére világelső lett a számítógépes cégek között, maga mögé utasítván a Dellt. A társaság az év egészében is jó eredményeket vár: a második negyedben 57-58 centes részvényarányos nyereséget és 24,5 milliárd dollár árbevételt, az év egészében 98-99 milliárd dolláros forgalmat, 2,35-2,40 dollár részvényarányos nyereséget.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások