Egy nap számítógép nélkül?

Egy nap számítógép nélkül?

2007. február 24. 09:35, Szombat
Helmut Schmidt német kancellár 1978-ban azt próbálta elérni, hogy az emberek tartsanak legalább hetente egy televíziómentes napot. A kezdeményezés éles vitát váltott ki. Most néhányan az internetmentes nap mellett lobbiznak.

Az új kezdeményezői Denis Bystrov és Michael Taylor weboldal-üzemeltetők, akik szerint sokak számára egyetlen nap számítógép nélkül is extrém nehéz, sőt elviselhetetlen és elképzelhetetlen lenne. "Amennyiben egy napra eltűnne a számítógépük, tudnának élni nélküle?" - teszi fel a két szakember a kérdést.

Bystrov és Taylor azt szeretnék elérni, hogy az általuk idén március 24-re meghirdetett úgynevezett Shutdown Day keretében minél többen kapcsolják ki a számítógépüket és próbálják ki, hogy kibírják-e 24 órán át PC nélkül. A résztvevőknek regisztrálniuk kell magukat, meg kell adniuk az e-mail címüket és azt, hogy mit akarnak aznap tenni. Az akcióhoz eddig 10 000-en csatlakoztak és 1600-an mondták azt, hogy nem tudnak meglenni a számítógépük nélkül.

A két weboldal-üzemeltető azt szeretné elérni, hogy egyre többen csatlakozzanak a kezdeményezésükhöz. Fontos, hogy aki így döntött, az más számítógép elé se üljön le. Az akcióhoz tartozó blogban egyébként arra hívták fel a figyelmet, hogy nemrég Bill Gates is úgy nyilatkozott, korlátozza a gyermekei számítógép előtt eltöltött idejét.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások