Csődbe jutott a sex.com elrablója

Csődbe jutott a sex.com elrablója

2007. február 28. 09:09, Szerda
Stephen Cohen jogtalanul jutott a sex.com doménnév tulajdonjogához, azonban a keresett név úgy tûnik, hogy csak bajt hozott számára. A világ talán legismertebb doménnevének egykori tulajdonosa csõdbe jutott.

A férfi jogvitában áll a doménnév új tulajdonosával, Gary Kremen üzletemberrel, azonban a legutóbbi bírósági tárgyaláson már kénytelen volt azt kérni, hogy engedjék el a még fennálló 65 millió dolláros tartozását. Cohent tavaly decemberben engedték ki a börtönbõl, hogy kifizethesse az adósságait. Mostanra azonban kiderült, hogy csõdbe jutott és munkanélküli. Kiderült, hogy amióta szabadon engedték, a barátai és az egykori felesége fogadták be.

Az ügy elõzményei még 2000-re nyúlnak vissza, amikor egy amerikai bíróság kimondta, hogy bûnös, mivel a sex.com doménnév tulajdonjogát egy hamis dokumentummal sikerült megszereznie. Gary Kremen, az Online Classfieds cég tulajdonosa 1994-ben regisztráltatta a sex.com-ot. 1995-ben Cohen egy hamis levelet küldött a vállalat nevében a Registrar Network Solutions számára, amelyben közölte, hogy Krement kirúgták a cégtõl és nem érdekli a továbbiakban a doménnév. Kremen csak késõbb kapta meg újra a doménnév tulajdonjogát és végül 85 millió dollárért adta el.

Listázás a fórumban